Zločini

Uprava policije MUP ZDK: U četiri slučaja narušen javni red i mir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava policije MUP ZDK: U četiri slučaja narušen javni red i mir- Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Breza

Dana 29.06.2022.godine u mjestu Župča, prilikom utvrđivanja okolnosti slijetanja putničkog motornog vozila marke “Opel Astra” sa kolovoza, na kojem vozilu je pričinjena materijalna šteta a kojim je upravljao R.A. iz Breze, isti je na upit policijskog službenika da li mu treba pomoć, uputio ozbiljnu prijetnju da će napasti na njegov život i tijelo, nakon čega je lice lišeno slobode uz upotrebu upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje. Uviđaj izvršen od strane službenika Policijske stanice Breza uz upoznavanje dežurnog tužioca koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Breza da poduzmu sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju izvještaja o počinjenim krivičnim djelima “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” i “Ugrožavanje sigurnosti”.

Tešanj

Dana 29.06.2022.godine u mjestu Jelah prijavljeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo B.S. iz Tešnja. Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca, neutvrđena količina zlatnog nakita te jedan ručni sat. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 29.06.2022.godine u 15,00 sati na lokalnom putu Zavidovići-Mahoje, u mjestu Lijevča, dogodila se saobraćajna nezgoda padom sa bicikla lica P.E. iz Zavidovića koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode od strane policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno