Zenica

Uprava policije MUP-a ZDK: Pozivamo građane da se ne okupljaju i da ispoštuju ovaj naš stav

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tokom nedjeljnog poslijepodneva na društvenim mrežama se pojavio poziv na navodni skup podrške Upravi policije MUP-a ZDK i policijskom komesaru Uprave policije Semiru Šutu. Ranije protekle sedmice, društvene mreže bile su mjesto formiranja nekoliko online-grupa podrške, koje su “prikupile” i nekoliko hiljada članova. Međutim, nijedna od tih neslužbenih grupa nije zvanično organizator skupa koji bi se, po viđenoj najavi, trebao održati u ponedjeljak ujutro u 9 sati ispred Vlade ZDK i ministarstva unutrašnjih poslova.

Tim povodom interesovao nas je i stav policijskog komesara i Uprave policije o najavljenim protestima i skupovima podrške. Odgovor portparolke Uprave policije, Aldine Alić prenosimo u cjelosti:

– Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona cijeni svaki vid mirne i dostojanstvene podrške, kao i svaki drugi zakoniti način iskazivanja svog stava. Cijenimo i do sada smo bezbroj puta svojim odnosom čak i prema zvanično nenajavljenim skupovima pokazali i dokazali koliko poštujemo i dopuštamo pravo na bilo čije mišljenje i iznošenje stava, sve dok se ono izražava ono u skladu sa postojećima zakonima.

Međutim, pozivamo građane-pojedince i neformalne grupe da svoju podršku zadrže u ovom obliku, te da se ne okupljaju ni pred MUP-om ni pred Vladom. Uprava policije očekuje od građana da postupe po ovom stavu Uprave, da se ne okupljaju. Naglašavamo da ćemo i dalje biti na raspolaganju i u službi svih građana, te će čuvati integritet Zakona, Ustava i svih građana Zeničko-dobojskog kantona, te ćemo se samo i isključivo legalnim sredstvima i potezima boriti za zakonitost u radu svih institucija države BIH, Federacije BIH i Zeničko-dobojskog kantona, odgovoreno nam je na današnji upit.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno