Zločini

Upozorenje: Od stana do stana se lažno predstavljaju kao predstavnice Udruženja penzionera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanka L. B. obavjestila nas je o pokušaju prevare i potencijalnoj krađi koju je doživjela njena majka u zeničkoj ulici Šestića put.

Kako nam je ispričala sugrađanka, dvije ženske osobe, starosti oko 40-ak godina,  posjećuju stanove tražći potencijalne žrtve među starijom populacijom.

-Predstavile su se da su iz udruženja penzionera, navodeći da su došle da obiđu penzionere i da vide kako žive. Moja majka ima 86 godina, jučer je umalo postala njihova žrtva. Pustila ih je u stan, razgledale i pitale da li ima da im razmijeni dva put po 50 KM. majka je odgovorila da nema da ima samo dvadeset maraka od penzije, nakon čega su se one pogledale i izašle iz stana. Sve se odvijalo iza 17 sati Zvali smo udruženje penzionera i oni su nam rekli da niti šalju koga u obilazak, niti ima svoje aktivistkinje koje odgovaraju tom opisu. Upozorite sve, pogotovo starije da ne nasjedaju čak i ako im pokažu nekakve “papire” ili akreditacije, jer se svašta danas može iskopirati, kaže ova naša sugrađanka.

Porodica će ovaj slučaj prijaviti policiji, a iz Uprave policije MUP-a ZDK uputili su danas posebno saopćenje u kojem sugrađane podsjećaju da je, pogotovo u ovom mjesecu ramazanu, ali i tokom predstojećih mjeseci ljetnih odmora, neophodno da posebno osiguraju i zaštite svoje domove, jer kradljivci posebno vrebaju stanove i kuće u koje je lako provaliti, a njihovi vlasnici su više dana odsutni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno