Info

Upozorenje građanima: Narednih dana još niže temperature

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upozorenje građanima: Narednih dana još niže temperature – I danas bilježimo temperature ispod nule – najniža izmjerena na Bjelašnici, i to minus 18 stepeni. U zenici do -7. Zbog snježnih padavina u većem dijelu zemlje i jakih udara vjetra, na snazi žuti meteoalarm. Rast temperature očekuje se od četvrtka. Žuti meteoalarm na snazi za cijelu Bosnu i Hercegovinu – niske temperature, snježne padavine i olujni udari vjetra.

U bosanskohercegovačkom auto-moto klubu, telefoni zvone od ranog jutra. Padavine uzrokovale probleme na brojnim saobraćajnicama u Bosni i Hercegovini.

“Zbog novih padavina štab zimske službe FBiH proglasio je zimske uslove vožnje pa se u skladu s tim zabranjuje saobraćaj priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz sazniježen do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Takođe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Otežano je saobraćanje na većini puteva u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim dijelovima naše zemlje”, pojasnio je Emir Hasković iz BIHAMK-a.

A ovakvi vremenski uslovi zahtjevaju i prilagodbu stanovništva. U BiH danas temperature ispod nule i snježne padavine.  A još niže temperature stižu u narednim danima.

“Svake godine imamo taj hladni period – u srijedu će biti praktično najhladnije, kada će temperature iznositi između -15 i -10 u jutarnjim satima, na planinama će biti 3 do 4 stepena niža temperatura u odnosu na prethodne dane”, najavila je Ismira Ahmović iz FHMZ.

Nakon sredine sedmice, hladnoće se smanjuje i dolazi do blagog porasta temperature zraka, potvrđuju meteorolozi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno