Nogomet

Upoznajte: www.zacelik.org

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je jučer početak svog javnog rada objavila neformalna grupa građana „Za Čelik“ koja je uz podršku navijačke grupe „Robijaši 1988 Zenica“ izradila prijedlog novog statuta NK Čelik Zenica.

Prateći aktuelne reformske procese u bosansko-hercegovačkom fudbalu/nogometu, prijedlog novog statuta postavlja jedan novi sistem rada u NK Čelik Zenica gdje bi svi članovi kluba, kao članovi Skupštine, tj. najvišeg klupskog organizacionog tijela, učestvovali u odlučivanju po socios, tj. članskom modelu koji se primjenjuje u Njemačkoj, Španiji, Švedskoj i Portugalu. Također, novi statut postavlja i sistem investiranja u klub putem prodaje upravljačkih prava, ukoliko bi se članovi kluba odlučili na to istovremeno zadržavajući pravo odlučivanja o najbitnijim pitanjima opstojnosti kluba.

Na stranici www.zacelik.org  posjetioci mogu pronaći analizu trenutnog stanja i problematike u klubu, trenutni statut, ali i prijedlog mogućih rješenja kao i prijedlog novog statuta kluba. Članovi ove grupe će uz podršku Čelikovih navijača, „Robijaša 1988 Zenica“, nastaviti promociju ove inicijative prema NK Čelik Zenica te široj javnosti zastupajući transparentnost, demokratizaciju i dostupnost u zeničkom premijerligašu u nadi da će Skupština kluba usvojiti ovaj novi statut.

Zvanična press-konferencija članova ove grupe za predstavnike medija najavljena je za subotu u 12:05 h u hotelu „Internacional“ u Zenici, na dan prvenstvene utakmice NK Čelik Zenica i FK Sloboda Tuzla.“

Nadamo se da ćete prisustvom na ovoj press-konferenciji i konsekventnim izvještavanjem o ovoj inicijativi činiti značajan faktor u oporavku kluba s obzirom na pokazani interes ali i aktuelni fokus na ova pitanja s obzirom na nužnost reformi u bosansko-hercegovačkom fudbalu/nogometu.

S poštovanjem, NGG „Za Čelik“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno