Zenica

Uposlenici Gradske uprave Zenice dobili priznanja za profesionalni odnos u radu prema RVI paraplegičarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida-paraplegičara Zeničko-dobojskog kantona uručili su danas zahvalnice za dvoje uposlenika Gradske uprave Zenica za njihov odnos prema ovoj kategoriji najvećih sinova BiH. Fahiri Avdić iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu i Mirsadu Beganoviću, referentu ovjere dokumenata, zahvalnice je uručio Mujo Aganović, predsjednik federalnog Saveza RVI paraplegičara i član Udruženja RVI paraplegičara ZDK.

– Udruženje RVI paraplegičara ZDK je na svojoj posljednjoj Skupštini donijelo jednoglasno odluku da zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeli određena priznanja i zahvalnice za ono što su pokazali spram ove kategorije. Fahira Avdić je jedna od službenika pri Službi za boračko-invalidsku zaštitu Grada Zenice. Na poseban način se ističe kada je riječ o obavljanju svojih dužnosti pogotovo kada se radi o pristupu ovoj kategoriji koja je jako osjetljiva. Na temelju vlastitih iskustava mi koji konzumiramo prava kroz radtih institucija, našli smo za shodno da joj dodijelimo ovo priznanje. Na isti način sa istim profesionalnim pristupom ovoj kategoriji radio je Mirsad Beganović, referent ovjere dokumenata u šalter sali Gradske uprave, zbog čega smo odlučili i njemu da dodijelimo priznanje, kazao je Mujo Aganović koji je priznanje uručio po ovlaštenju predsjendika Udruženja RVI paraplegičara ZDK-a Suada Srebrenice koji je bio spriječen biti prisutan.

Dodao je da ovim činom žele podstaknuti i druge službe u institucijama i pojedince da slijede njihovo iskazivanje profesionalnog etičkog kodeksa kroz rad sa pruipadnicima ratnih vojnih invalida paraplegičara.

– Naravno da ima mnogo drugih službenika u našim ustanova i institucijama imaju korektan i dobar odnos prema nama. Na ovakav način nagrađujemo one koji se na poseban način ističu u svom profesionalnom i ljudskom radu, objasnio je Aganović..

Kao kategorija RVI 100 posto prve grupe sa najvišim stepenom oštećenja organizma, rekao je Aganović, su istovremeno sa najvećim potrebama u društvenoj zajednici i samim tim spadaju u osjetljivu kategoriju.

– Na nas djeluje snažno kako se društvo prema nama odnosi. Volio bi da naši Zeničani kada budu čitali tekt na portali Oslobođenja da spoznaju kako se mi osjećamo. Ja lično, kao Mujo Aganović, predsjednik federalnog Saveza RVI paraplegičara, želim se zahvaliti ljudima u Zenici i Sarajevu gdje sam najčešće, koji su jako susretljivi prema nama. Bude takvih situacija gdje nama kad prelazimo put prilaze ljudi od 7 do 77 godina nudeći pomoć pri prelasku ceste. To je jako bitno, ne samo prema 100-postotnim RVI već općenito prema onima kojima je pomoć potrebna, naglasio je Aganović.

Autor: Mirza Dajić/oslobođenje.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno