Zenica

Uplaćena sredstva za isplatu regresa radnicima Kantonalne bolnice Zenica

Uplaćena sredstva za isplatu regresa radnicima Kantonalne bolnice Zenica – Dana 20.07.2018. godine, nakon uspješnog obezbjeđenja potrebnih sredstava u iznosu od oko 650.000 KM i potpisivanja protokola sa ZZO ZeDo kantona, direktor Kantonalne bolnice Zenica prim.doc.dr. Rasim Skomorac izdao je nalog za isplatu regresa za 2018. godinu i time prekinuo višegodišnji zastoj u ispunjavanju ove obaveze.

S obzirom na pozitivno poslovanje u 2017. godini stvorena je i zakonska obaveza za isplatu regresa. Kao odgovoran menadžment, nakon provođenja admistrativnih priprema započeli smo sa isplatama 23.07.2018. godine.

Navedena odluka i poduzete aktivnosti nisu rezultat nikakve sindikalne borbe i zahtjeva sindikata, jer to nije ni bilo potrebno i predstavlja nepotrebno politiziranje. Medijska saopćenja OO Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu (NSSRZ) predstavljaju nepotrebno iznošenje u javnost unutrašnjih stvari javne ustanove i nisu na tragu dosadašnje korektne saradnje, pogotovo što sadržaj ovih saopćenja ne odgovara istini.

Nadamo se da će se i sindikat vratiti u okvire ustanove i nastaviti unutrašnjim dijalogom unutar ustanove davati doprinos boljitku cijele ustanove i njenih zaposlenika.

Menadžment je samo odgovorno ispunjavao svoju zakonsku obavezu nakon stvaranja uslova za isplatu, a „čudnom koincidencijom“ zahtjev sindikata je uslijedio nakon potpisivanja naloga prema Sektoru za ekonomsko finansijske poslove KBZ.

Ne vidimo potrebu za eksponiranjem u medijima normalnih poslovnih aktivnosti unutar javne ustanove, osim ako nema nekih drugih ciljeva.

Nadamo se da ćemo i u sljedećim godinama pozitivnim rezultatima poslovanja nastaviti ispunjavati ovu obavezu na zadovoljstvo menadžmenta i zaposlenika.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: