Politika

Upitna koalicija opozicionih stranaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upitna koalicija opozicionih stranaka – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović najavio je da će Nezavisni blok potpisati predizborni sporazum sa HDZ 1990. Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 u intervjuu za Oslobođenje pojašnjava kako nema preizbornih koalicija. Nisam na takav način razumio poruku gospodina Kasumovića. Nema predizbornih koalicija. Predizborne koalicije nećemo definirati na taj način, kazao je Cvitanović.

Svima koji imalo prate rad gradonačelnika Zenice bilo je teško povjerovati u najavu da će biti u koaliciji sa strankom s hrvatskim predznakom imajući u vidu njegove izjave kojima je pokazao da nije nimalo naklonjen Hrvatima u BiH. Među ostalim, gradonačelnik svih Zeničana upozorio je u intervjuu za Patriu:

Krajnje je vrijeme da netko zaustavi Hrvate – ovladali su kompletnim financijskim tokovima u Bosni i Hercegovini.

Posljednja u nizu afera je izostanak natpisa na ulicama Zenice povodom Uskrsa zbog čega su se oglasili iz zeničkodobojskog DF-a i upitali je li to uvođenje selektivnog pristupa ovoj formi ispoljavanja poštovanja i uvažavanja građana Zenice. Izjava koja dodatno oslikava njegov stav prema Hrvatima je:

Dok sam gradonačelnik, ja ću učiniti sve da Zeničani ne moraju ići u Vitez u kupovinu, kazao je Kasumović i dodao kako probleme stvara hrvatski lobi koji hoće i dalje da Zeničani kupuju u Vitezu. Rješenje ovog problema gradonačelnik vidi u gradnji poslovne zone na ulazu u Zenicu gdje sasvim slučajno 15 dunuma zemlje ima njegova supruga u svom vlasništvu.

I sam Kasumović je svjestan da njegov rad ne podržavaju hrvatske stranke.

Stranke koje dolaze iz hrvatskog naroda nisu mi naklonjene jer volim talasati a ne bi trebalo talasati, izjavio je Kasumović u Centralnom dnevniku. Vjerojatnije je da je istina malo drukčija. Stranke koje predstavljaju Hrvate gradonačelniku nisu naklonjene iz nekih drugih razloga. Možda zbog prethodno navedenih izjava ili radi činjenice što u Zenici na mjestima pomoćnika načelnika nema nijedan Hrvat.

Izborna je godina, spaja se nespojivo, ali Kasumović sa svojim antihrvatskim stavovima i stranka s hrvatskim predznakom ipak zvuči nestvarno.

drukciji.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno