Zenica

Upitna izgradnja vodovoda “Plava voda” za rješavanja snabdijevanja zeničke regije i drugih općina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vršilac dužnosti direktora JP regionalnog vodovoda “Plava voda” Ernad Granić na posljednjoj sjednici skupštine podnio je neopozivu ostavku zbog čega je upitna izgradnja regionalnog vodovoda čija je realizacija intenzivirana prije nekoliko godina.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine krajem 2021. godine utvrdila je javni interes za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda, a predugovor o kreditu za vodovod između Zenice, Travnika, Novog Travnika i Busovače potpisan je 2019. godine.

Sve su to aktivnosti koje su trebale rezultirati već sada izgradnjom regionalnog vodovoda “Plava voda” čime bi se riješilo višedecenijsko snabdijevanje vodom građana zeničke regije i drugih općina.

Problemi koji su postojali prije nekoliko godina su riješeni, sredstva za koja su se kreditori zadužili se vraćaju, ali projekta još nema.

Granić je podnio neopozivu ostavku na mjesto v.d. direktora JP RV Plava voda, a u ranijoj izjavi za BHRT je kazao da Općina Travnik izvršava svoje obaveze redovno, ali da je problem u Zenici.

Prije nešto više od godinu dana Gradsko vijeće Zenice je usvojilo i poskupljenje vode za građane Zenice, a jedan od razloga toga bila je i izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda.

Niko sa sigurnošću danas ne može reći šta će biti s projektom Plava voda i da li će i kada biti realiziran, odnosno, da li će čekati još 18 godina na svoju realizaciju, a Granić za travničke medije nije htio govoriti o navodima podnošenja neopozive ostavke.

Međutim, najavio je moguću konferenciju za medije gdje bi govorio o projektu i okolnostima u kojima je on vršio svoju dužnost.

Inače, vrijednost ugovora o realizaciji projekta Plava voda bio je vrijedan 40 miliona KM.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno