Rukomet

Upitan odlazak ekipe RK Čelik u Trebinje: Dobili smo samo obećanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelika Zenica, novog pemijerligaša, danas se oglasio u pogledu počeka prenstvene sezone. U saopštenju Kluba se kaže da je vrlo upitno da li će ekipa RK Čelik narednog vikenda odputovati na prvenstvenu utakmcu u Trebinje, gdje se u prvom kolu treba sastati sa odličnom ekipom RK Leotar.

“Ispucali smo sve vlastite resurse Kluba i članova Upravnog odbora koji su do sada izdašno finanijski pomagali funkcionisanje Kluba, a od silnih obećanja nadležnih organa da će Klub pomoći u nastupu takmičenja u Premijer ligi BiH, koje su igrači izvojevali žestokom borbom na terenu, i pored čvrstih obećanja nismo dobili ni jedne marke. Upravni odbor je ,,na stolu’’ imao opciju odustajanja od takmičenja u Premijer ligi, ali nakon ozbiljnih razgovora I uvjeravanja od nadležnih da će nas podržati, od te ideje se odustalo. Sada, ako se u narednih nekoliko dana stanje ne promijeni, ekipa ne može putovati na prvenstvenu utakmicu u Trebinje” pojašnjava se u saopštenju Kluba sa tradicijom od 73 godine postojanja.

Sa sjednice Upravog odbora Kluba je upućen i apel i molba svim prijate-ljima Kluba i sporta uopšte, svim dobrim ljudima, firmama i pojedicama, ako mogu i žele da pomognu klubu ovom teškom tenutku, u vidu pomoći, donacije, reklamiranja tokom prvenstvene sezone u Gradskoj arena Zenica, u TV prenosima premijerligaških utakmica I na druge načine. Pomoć se može uplatiti na račun Kluba 102 010 0000 0172 84, ili kroz podršku u pevozu, ishrani i slično. Klub će svaki primitak pravdati za onu namjenu za koju darivadac izraziželju da pomogne.

“Na kraju, Upravani odbor RK Čelika poziva sve zainteresovane koji žele da se uključe u rad organa kluba da to učine prijavom na našoj fejzbuk stanici ili na adresu Kluba u Gradskoj arena Zenica” stoji u saopštenju RK Čelik Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno