Biznis

UPFBiH poziva kompanije da se prijave za vakcinaciju radnika u prostorijama kompanija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH, rukovodstvo UPFBiH održalo je sastanak s ministrom zdravstva KS i predsjednikom Kriznog štaba ministarstva zdravstva KS Harisom Vranićem na kojem je dogovoreno uvođenje procesa imunizacije uposlenika u prostorijama kompanija na području Kantona Sarajevo, u saradnji sa UPFBiH i Ministarstvom zdravstva KS.

S ciljem zaštite života i zdravlja uposlenika, omogućavanja normalnih radnih tokova i kontinuiteta ekonomskih aktivnosti, Udruženje poslodavaca FBiH je predložilo ovaj sistem kako bi se ubrzao proces imunizacije.

Ministarstvo zdravstva KS je podržalo ovu inicijativu te je Udruženje poslodavaca FBiH pozvalo članice da do kraja radne sedmice prijave broj radnika koji su zainteresovani za imunizaciju, kako bi se isti sproveo iduće sedmice. Svi privredni subjekti koji budu onemogućeni izvršiti prijavu za imunizaciju do kraja tekuće sedmice, prijave mogu vršiti od ponedjeljka 30.08.2021. godine, te će u tim kompanijama proces imunizacije započeti naknadno, odnosno tokom naredne sedmice.

Radnicima će biti dostupne vakcine AstraZeneca i Sinopharm. Iz Ministarstva zdravstva KS naglašavaju da Pfizer vakcine u ovom momentu neće biti dostupne jer su rezervisane za početak imunizacije učenika.

Udruženje poslodavaca FBiH uputilo je dopise i ostalim kantonalnim ministrima zdravstva i kriznim štabovima kako bi se ista aktivnost održala i u drugim kantonima i unaprijedio proces imunizacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno