Biznis

UPFBiH: Poslodavci političkim stranakama dostavili dokument „Šta poslodavci očekuju od vlasti?“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UPFBiH: Poslodavci političkim stranakama dostavili dokument „Šta poslodavci očekuju od vlasti?“  – Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine proslijedilo je najvećim političkim strankama koje učestvuju na predstojećim općinskim izborima u Bosni i Hercegovini tekst obraćanja političkim strankama „Šta poslodavci očekuju od Vlasti“.

U ovom strateškom dokumentu, koji je ranije predstavljen javnosti od političkih stranaka koje će učestvovati na predstojećim općim izborima se traži da podrže zahtjeve poslodavaca u cilju postizanja boljeg poslovnog ambijenta. Ovaj strateški dokument rezultat je javne rasprave u kojoj je učestvovalo više od 20.000 poslodavaca, članica UPFBiH, prije nego što je tekst usvojio Izvršni odbor UPFBiH krajem augusta ove godine.

Predstavnicima političkih stranaka dostavljeni su zahtjevi koji se odnose na izmjene Zakona o PDV-u, rasterećenje privrede na svim nivoima, poboljšanje poslovnog ambijenta, prijedlozi šest akata koji će socijalnim partnerima (poslodavci i sindikat) omogućiti da učestvuju u izradi i donošenju svih zakona i podzakonskih akata koji su od interesa za njih, zahtjev za unaprijeđenje rada ekonomsko-socijalnih vijeća na svim nivoima, hitno usvajanje pet zakona koje je izradilo Udruženje poslodavaca FBiH, usvajanje 19 zakona koje je uradilo Udruženje poslodavaca FBiH i otpičinjanje rada na fiskalnoj devalvaciji.

Poslodavci od političkih stranaka traže da podrže njihove prijedloge navedene u dokumente, kao i da odgovore na prijedloge UPFBiH dostave prije završetka predizborne kampanje.

„Na taj način građani u BiH će zaključiti kakav stav Vaša politička stranka ima prema rješavanju ekonomskih problema i podizanju životnog standarda građana“, navodi se u pismu UPFBiH upućenom političkim strankama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno