Zabava

Uoči objavljivanja četvrtog albuma poslušajte album sampler Divanhana & Suzan Kardeş 2018 – U Zenici su uživo 16.aprila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uoči objavljivanja četvrtog albuma poslušajte album sampler Divanhana & Suzan Kardeş 2018 – U Zenici su uživo 16.aprila – Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana je svim poštovaocima njihovog rada priredio novi album. Prije nekoliko dana je promoviran prvi singl, sevdalinka “Kafu mi draga ispeci” koja je realizovana u saradnji sa popularnom turskom glumicom i pjevačicom Suzan Kardeş.

Prvi prezentirani pjesma i video, ali i svi ostali materijali su snimani u studiju SMS Muzičke produkcije BHRT-a. Produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Borjan Milošević, a video montažu Kenan Pašić.

Pored članova Divanhane i Suzan Kardeş, svoje note u ovu predivnu baladu upisali su i gitarski virtuoz Emir Hot, kao i turski klarinetista Yunus Emre Ellek.

Novi album benda Divanhana biti objavljen u ponedjeljak 2. aprilu, kako za regionalno, tako i za tržište ostatka svijeta. Više informacija o aktivnostima benda možete pratiti na www.divanhana.ba.

Četvrti studijski album sniman je u SMS studiju Muzičke produkcije Bosne i Hercegovine sa Divanhaninim dugogodišnjim producentom Bokijem, a realiziran, kako su naveli na svojoj Facebook stranici, sa dragim prijateljima Suzan Kardeş, sa Yunusom Emreo Ellekom, Emirom Hotom, Sanelom, Džambom.

-Birali smo pjesme koje su potekle iz bosanskohercegovačke i turske muzičke tradicije, koje su vijekovima putovale i komunicirale; ljubile, grlile, rađale nove ljubavi, sreće i tuge… njedrile muzičko bratstvo i sestrinstvo. Bez pretenzije da određujemo šta je izvor, a šta ušće, šta se ulijeva, a šta ulijevanjem veća rijeka postaje, prepustili smo se bistroj rijeci, da kao braća ili sestre, kao kardeşi, muzikom potečemo.

PODSJEĆAMO, OVE ALI I MNOGE DRUGE NUMERE DIVANHANE I GOŠĆE IZ TURSKE MOĆI ĆETE SLUŠATI U ZENICI, U BNP – 16. APRILA – VIŠE OVDJE

Poklanjamo vam kratki presjek našeg muzičkog mozaika. Uživajte! Volimo Vas plaho ♡ Vaša Divanhana



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno