Rukomet

UO RK Čelika raspravljao o širenju Škole rukometa i pripremama za održavanje Skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na sjednici Upravog odbora rukometnog kluba Čelik analizirano je trenutno stanje u klubu pred početak narednog rukometnog prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH, te razgovarano o pripremama za održavanje Skupštine kluba.

Posebna pažnja je posvećena širenju i jačanju vlastite Škole rukometa u Klubu.

  • Širenje škole rukometa
  • Direktor Omladinske škole Čelika Seldin Rizvanović
  • 37 kandidata za novi Upravni obor kluba

Seldin Rizvanović imenovan za direktora škole

– Posebna pažnja na sjednici Upravnog odbora je posvećena daljem jačanju i širenju vlastite škole rukometa. Analiziran je dvogodišnji rad škole i ponosni smo što se rezultatima dobrog rada uspjelo ostvariti da dva momka, koja imaju tek po 15 godina, od jeseni budu priključeni sa trenizima prvoj seniorskoj ekipi. To su dječaci Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić. Čestitam Slavenu Šijakoviću i Sanelu Hasanoviću na uspješnom vođenju Škole! Koliko nam je važna vlastita škola rukometa u budućnosti, govori činjenica da je raniji Šef stručnog štaba RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović, imenovan za direktora Škole rukometa. Želimo da kroz ovu Školu maksimalno popularišemo rukomet kao sport i da ”proizvodimo” vlastite rukometaše – kaže za naš portal Pane Škrbić, predsjednik kluba.

Valja istaći da uskoro slijedi opsežna marketinška kampanja za učlanjenje djece u školu rukometa Čelik, a Škola i dalje ostaje besplatna. Prilikom upisa svako dijete dobija besplatno i dres RK Čelika. Naziv kamanje je ”100 novih rukometaša u Zenici”.

37 nominacija za Skupštinu i Upravni odbor Kluba

Upravni odbr RK Čelika je usvojio informaciju o pripremama za održavanje Skupštine kluba, koja će biti održana u narednih mjesec dana.

– Iako sadašnjem Upravnom odboru mandat ističe tek za dvije godine, odlučili smo da izvršimo rekonstrukciju i ojačamo sve upraljačke i druge strukture kluba. Biće formiran novi Upravni odbor i Skupština kluba, sve u cilju da u narednu sezonu uđemo još spremniji i jači. U dosadašnjim aktivostima je za Skupštinu i Upravni odbor nominovano 37 kandidata, ljudi koji su izrazili želju da nas podrže i uključe se u aktivnosi RK Čelika, pod geslom ”Zajedno smo jači” – zaključeno je na sjednici Upravnog odbora RK Čelika.

Upravni odbor je usvojio i informaciju o trenutnom stanju u klubu pred početak, posebno sa aspekta igračkog kadra.

– Obavljeni su razgovori sa svim igračima u Klubu i konstatovano da je većina igrača RK Čelika iz prethodng prvenstva izrazilo želju da i dalje brane boje Kluba, tako da kostur seniorskog tima iz prehodnog ostaje i u narednom prvenstvu. Za sada novo ime u RK Čeliku je jedino mladi, 19-godišnji pivot Tarik Kubat iz Kaknja, koji studira u Zenici, – zaključeno je na sastanku Upravnog odbora Kluba.

Turnir Zaim Kobilica sada i za juniore
U Upravi kluba ističu da će tradicionalni međunarodni turnir Zaim Kobilica biti održan od 27. do 29. augusta ove godine u Gradskoj areni. Pozivi su upućeni ekipama iz BiH, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Turske.

Ovo je jedan od najvećih rukometnih turnira za seniore u državi, a novina na ovogodišnjem turniru je da će, u isto vrijeme kad i turnir Zaim Kobilica za seniore, biti održan i turnir za juniore, po prvi put u organizaciji RK Čelika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno