Rukomet

UO RK Čelik: Završni dio priprema 17. augusta, turnir 26. septembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U situaciji kada rukometni savezi BiH i Federacije BiH ništa na rade oko nastavka prvenstvene sezone (sjednice upravnih odbora su trebale biti do 01.08 a sada su prolongirane do 10.08.), klubovima nije preostalo ništa drugo već da ”gataju” koje je optimalno vrjeme za početak i dužinu završnih priprema za naredno prvenstvo.

– Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik je zbog toga odlučio da se pripreme odvijaju u tri faze: sada je u toku individualni rad igrača, uz redovne instrukcije trenera Seldina Rizvanovića. Drugi period priprema je grupno okupljanje tima zakazano za 10. august, a od 17. augusta započinje završni dio žestokih dio priprema, rad s loptom, prijateljske utakmice, turnir Zaim Kobilica i finalno uigravanje tima – kaže za naš portal Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Trenutno na raspolaganju 20 igrača

Trener Rizvanović na raspolaganju ima 20 igrača, a naknadno Klubu treba da se priključe još dva igrača. Trenutno Rizvanović može računati na sljećih 20 igrača:

  1. Aldin Begagić,
  2. Faris Mrako,
  3. Edin Gušić,
  4. Adnan Sumbljević,
  5. Ekrem Kobilica,
  6. Danijel Jurić,
  7. Adi Mešinović,
  8. Franjo Duđak,
  9. Amel Omerspahić,
  10. Slaven Šijaković,
  11. Edvin Begović,
  12. Haris Muhić,
  13. Mirsad Ćelenka,
  14. Dženan Hodžić,
  15. Mario Filipović,
  16. Muamer Kaljić,
  17. Mirza Dervenčić,
  18. Jasmin Omerović,
  19. Riad Polić i
  20. Ajan Seketa

– Za svaku poziciju u timu imamo po tri igrača, što garantuje da, uz dobre pripreme, možemo ”pregaziti” sve protivnike u narednom prvenstvu i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH – ističe Škrbić.

Turnir 26. i 27. septembra u Areni

Upravni odbor RK Čelika je takođe odlučio da se međunarodni rukometni turnir održi 26. i 27. septembra u Gradskoj areni Zenica.

– Zbog situacije sa koronavirusom stalno analiziramo šta je najbolja opcija za ovaj tradicionani turnir. Odlučili smo se da se turnir Zaim Kobilica održi pred početak takmičenja u rukometnim ligama Bosne i Hercegovine, pošto je planirano učešće i premijerligaških ekipa iz naše države, uz obavezno poštovanje svih mjera opreza zbog koronavirusa. Tačan datum, prije svega zbog termina u Gradskoj areni, još nije potpuno definisan, a alternativa je vikend 5. i 6. ili 26. i 27. septembar. Ostali termini u Areni su zauzeti – upoznaje nas sa zaključkom Upravnog odbora RK Čelika predsjednik Kluba.

– Za sada ne znamo tačan spisak učesnika turnira, što zavisi i od termina turnira. Zainteresovanost i domaćih i ino ekipa za učešće na ovom najvećem bh. rukometnom turniru je velika. Razgovara se sa evropskim šampionom, RK Vardarom iz Skoplja, prošlogodišnjim učesnikom turnira RK Umagom, Metaloplasikom iz Šapca i drugim stranim klubovima, a od domaćih ekipa kandidati za učešće na turniru Zaim Kobilica povodom 70 godina Čelika su RK Sloboda Tuzla, prošlogodišnji učesnik RK Iskra Bugojno, RK Bosna Visoko, Borac Banja Luka, te učesnik na više turnira u Zenici – RK Vogošća.

Naslovna fotografija: Turnir Zaim Kobilica 2019, otvaranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno