Info

UNZE: Studentima sa prostora bivše Jugoslavije školarina kao za domaće studente

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport donijela je odluku kojom je izjednačila školarine za studente sa prostora bivše Jugoslavije sa iznosom školarinama koje plaćaju studenti iz Bosne i Hercegovine. Odluka se odnosi na sve fakultete Univerziteta u Zenici (UNZE), izuzev studija Opće medicine na Medicinskom fakultetu.

– Postoji veliko interesovanje studenata iz republika bivše Jugoslavije za studiranje na UNZE, te smo iz tog razloga odlučili da cijene školarine za ove studente ujednačimo sa školarinama za domaće studente. UNZE ima veoma kvalitetne studijske programe koji su privlačni studentima iz zemalja regiona – rekao je resorni ministar Spahija Kozlić.

Školarina za strane državljane na UNZE kreće se od 1.300 do 3.000 KM, zavisno od godine studija, dok strani studenti Opće medicine plaćaju školarinu u iznosu od 6.000 KM.

Prema novoj odluci, studenti sa prostora bivše Jugoslavije plaćat će godišnju školarinu u visini od 800 KM, dok školarina za studij Softverskog inženjerstva na Politehničkom fakultetu košta 1.500 KM. Visina godišnje školarine za strane studente Opće medicine ostaje 6.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno