Zenica

UNZE: rektor Kukić i saradnici sa novinarima o akademskoj godini i novim odsjecima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNZE: rektor Kukić i saradnici sa novinarima o akademskoj godini i novim odsjecima – Rektor Univerziteta u Zenici dr. Damir Kukić sa najbližim saradnicima danas je održao neformalni sastanak sa predstavnicima medija koji djeluju u Zenici, na kojem se govorilo o aktivnostima koje bi se UNZE trebao realizovati u 2018. godini, ali i saradnji sa medijima.

-Univerzitet u Zenici u narednom periodu će raditi na velikom broju obaveza i projekata, a jedan od najvažnijih jeste reakreditovanje Univerziteta, ali i svih odsjeka, rekao je dr. Kukić.

Prof. dr. Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja, kazao je da se mnogo projekata i stvari diže na viši nivo –

“Nedavno smo otvorili određene odsjeke koji su potpuno novi što je jako dobro. Imamo puno tih aktivnosti koje je dobro prepoznati i afirmirati. Imamo stvari koje se dešavaju na Ekonomskom fakultetu, a radi se o praćenju nastave i studenata”, između ostalog istakao je prof. Hašić.

Vanredni profesor dr. Ilhan Bušatlić, dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta, ali i predsjedavajući Senata UNZE, kazao je da je saradnja Univerziteta i medija bila izvanredna u protekloj godini, te da se nada još boljoj i ugodnijoj saradnji i u buduće.

“Izjavu akademika Slave Kukića moram istaći, a to je da je naš Univerzitet u Zenici, trenutno jedini Univerzitet u BiH koji ima akademsku slobodu i ja to mogu potvrditi u potpunosti, jer presjedavam najvećim akademskim tijelom i koji bira rektora i to je zagarantovano zakonom. Svjedoci smo da na većim univerzitetima politika djeluje, mi toga nemamo ni koliko je trunka najmanja”, rekao je prof. Bušatlić.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici jedan je od rijetkih fakulteta na kojem se organizovao veći broj izuzetno uspješnih projekata, a isti su posjetile istaknute osobe iz svijeta ekonomije, marketinga i poduzetništva.

“U 2018. godini, u ime Ekonomskog fakulteta, ja ovu godinu vidim kao razvojnu godinu, jer došlo je do značajnih promjena, uvode se studijski programi po bolonjskom modelu i mi smo u ovom trenutku u procesu reakreditacije. Studenti iz cijele Evrope nalazili su se na ovom Univerzitetu, kao i nastavnici, a osigurali smo i mobilnost i samim tim su ostvareni značajni rezultati”, rekao je doc. dr. Alaudin Brkić, dekan Ekonomskog fakulteta UNZE.

Univerzitet u Zenici je u fazi završetka pokretanja doktorskog studija na tri tehnička fakulteta Univerziteta u Zenici i to na Metalurško-tehnološkom fakultetu, Mašinskom fakultetu i Politehničkom fakultetu, koji bi trebao početi sa radom od naredne akademske godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno