Zenica

UNZE posjetili predstavnici Državnih institucija za osiguranje kvaliteta obrazovanja Turske i BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Univerzitet u Zenici  su jučer posjetili direktor Savjeta za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Turske prof. dr. Muhsin Kar sa saradnicima, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta Bosne i Hercegovine prof.dr.sc. Enes Hašić sa saradnicima i predstavnici Ambasade Republike Turske.

U Rektoratu Univerziteta u Zenici održan je sastanak sa rektorom prof.dr.sc. Jusufom Durakovićem na kome se razgovaralo univerzitetskoj saradnji i postupcima akreditacije u Republici Turskoj i Bosni i Hercegovini. Nakon sastanka sa Rektorom uz prisustvo članova Odbora za kvalitet Univerziteta u Zenici gosti su prezentirali sistem osiguranja kvaliteta u Bosni i Hercegovini i Republici Turskoj, a razgovaralo se  i o uključivanju studenata u procese osiguranja kvaliteta

Gosti su ovom prilikom posjetili i Odsjek za turski jezik i književnost na kojem su studente upoznali sa obrazovnim sistemom Republike Turske i mogućnostima akademske razmjene sa univerzitetima u Republici Turskoj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno