Ljudi

UNM Zenica: U sjećanje na Asima Musića Aku!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice (UNM Zenica) ovim putem obaviještava javnost da je na ahiret preselio Asim Musić Ako, glavni inicijator osnivanja Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice.

Asim Musić Ako je najprije voljom i glasovima svih građana Zenice izabran u Vijeće Grada Zenica sada već davne 2016. godine. Funkciju gradskog vijećnika obnašao je u mandatnom periodu 2016. – 2020. godine. Tokom 2017. godine dolazi na ideju da u gradu Zenici osnuje Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice, što u vrlo brzom vremenskom roku i realizira.

Te 2017. godine u Zenici je uz podršku gradonačelnika Zenice gdina. Fuada Kasumovića otvorena i kancelarija Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice. Kancelariju su svečano otvorili gradonačelnik Zenice gdin. Fuad Kasumović i tadašnji ambasador Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj gdin. Željko Janjetović. Upravo je gdin. Željko Janjetović taj dan i došao u Zenicu samo radi svog prijatelja iz djetinjstva – Asima Musića Ake.

U svome radu Asim Musić Ako nije zastupao samo interese nacionalnih manjina, nego svih građana Zenice. Upečatljiv trag ostavio je naročito u svome naselju – zahvaljujući njemu rekonstruisana je Prusačka ulica, pristupni putevi u Srpskoj mahali, te su postavljene klupe na kružnom toku u Sarajevskoj ulici. Brojne su i humanitarne akcije u kojima je sudjelovao naš Ako.

Međutim, najvažnija lekcija koju je sviju naučio jeste da svima osnovni životni princip mora biti – čist obraz i poštenje, bez premca na prvom mjestu! To je dokazao i za vrijeme svog vijećničkog mandata, kada se suočavao sa brojnim pritiscima zbog ukazane podrške gradočelniku gdinu. Fuadu Kasumoviću. Naš Ako nikada nije doveo u pitanje svoj obraz i čast – sve nemoralne ponude je odbio, te zajedno sa gradonačelnikom Kasumovićem učestvovao u stvaranju jedne bolje i ljepše Zenice.

Sigurni smo da će naš Ako ostati vječno u srcima Zeničana, kako u gradu Zenici, tako i širom svijeta – u srcima svojih prijatelja koje je imao u svim dijelovima svijeta, od Australije do Amerike, a koje je često sa puno ljubavlju spominjao u svojim razgovorima.

Dragi naš Ako, neka ti je lahka zemlja bosanska i hvala ti za sve što si uradio za Zenicu!

Udruženje nacionalnih manjina Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno