Zenica

Univerzitet u Zenici: Okončana akcija prikupljanja pomoći za Tursku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas u 15.00 sati okončana je akcija prikupljanja humanitarne pomoći koju su, uz podršku rektora Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusufa Durakovića, organizirali studenti i osoblje Odsjeka za turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Navedena akcija realizirana je u periodu od 9. do 16. februara 2023. godine, a prikupljene su 23 tone humanitarne pomoći, koja je transportirana u tri faze. Prvi kamioni humanitarne pomoći iz Zenice krenuli su već u ponedjeljak, 13. 2. 2023. godine, dok je drugi kontingent pomoći poslan u srijedu, 15. 2. 2023. godine. Pomoć koja je prikupljena u prethodna dva dana bit će otpremljena u ponedjeljak te će na taj način biti okončana ova humana misija.

Zahvaljujemo se građanima Zenice i Zeničko-dobojskoga kantona koji su iskazali humanost i empatiju u ovom teškom i turbulentnom vremenu. Količina prikupljene pomoći prešla je sve granice očekivanja i moramo priznati da smo uložili nadljudske napore kako bismo uspješno priveli kraju akciju. Posebno se ponosimo činjenicom da su za vrijeme trajanja akcije sve aktivnosti na našem odsjeku realizirane u predviđenim terminima. Studenti i profesori pakovali su i slagali kutije u prvoj smjeni, dok su u drugoj smjeni izvršavali svoje studentske i profesorske obaveze u učionici.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pružili pomoć i podršku u realiziranju akcije, a to su, prije svega, Univerzitet u Zenici, Filozofski fakultet, Pravni fakultet, Rektorat Univerziteta u Zenici, Institut „Kemal Kapetanović“, asocijacije studenata fakultetâ Univerziteta u Zenici i KUD „Mošćanica“.  Zahvaljujemo se i privrednim subjektima koji su nam pružili materijalnu podršku u realiziranju akcije, a to su: Pero, Alba, Tropik, Planika, Best, Domod i veliki broj onih koji su željeli ostati anonimni.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno