Biznis

United Media: Poslali smo novu ponudu BH Telecomu istu kao drugim operaterima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz kompanije United Media objavili su da su poslali novu ponudu BH Telecomu za N1, istu kao i drugim operaterima, te da je sada na BH Telecomu da dokaže da iza svega ne stoji politika.

Kompanija United Media dostavila je danas BH Telecomu novu ponudu za samostalnu distribuciju informativne televizije N1, u kojoj je cijena sa dosadašnjih 0,35 eura po korisniku smanjena na 0,27 eura.

Smatrajući da je jako važno da se osigura kontinuitet pristupa gledalaca objektivnom i izbalansiranom izvještavanju, posebno u predizbornoj kampanji, BH Telecomu smo dostavili korigovanu ponudu i umanjili cijenu za samostalnu distribuciju N1 televizije za 20 odsto.

Televizija N1 u BiH zapošljava više od 100 ljudi, medijskih profesionalaca koji su dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih nagrada za kvalitetan i profesionalan rad. Dokazano su najgledanija informativna televizija na platformama na kojima se emituju, a istraživanja pokazuju da su televizija kojoj građani vjeruju.

Imajući u vidu sve navedene činjenice, kao i to da je osnovni izvor finansiranja N1 naknada za distribuciju, postavlja se pitanje da li je poziv BH Telecoma da im se omogući distribucija N1 na nekomercijalnoj osnovi, praktično besplatno, samo iznuđen potez nakon burne reakcije javnosti znajući da je nemoguće da bude prihvaćen.

U posljednja dva dana vidjelo se da N1 ima ogromnu podršku i popularnost kod naših gledalaca i ukupne javnosti u Bosni i Hercegovini zbog objektivnog izvještavanja. Ponudili smo fer uslove BH Telecomu, iste pod kojima je nedavno sklopljen ugovor sa operaterima u Hrvatskoj, i vjerujemo da će nova ponuda biti prihvaćena.

Time će BH Telecom pokazati na djelu da podržava medijski pluralizam i otkloniti sumnje da iza odluke da se ugasi N1 stoje politički razlozi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno