Biznis

United Media dovodi Forbes u region

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi potpisala je ugovor sa Forbesom kojim je planirano pokretanje licenciranih Forbes digitalnih izdanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, i Crnoj Gori kao i organizovanje prepoznatljivih Forbes konferencija i događaja.

Kao dodatak jednom od najuticajnijih poslovnih medijskih brendova, novi Forbes portali bit će vrhunske platforme za iniciranje razgovora i tema u vezi sa nekim od najuticajnijih lidera, menadžera, investitora i poduzetnika iz Adriatic regije, onima koji pokreću promjene, transformišu poslovanje i imaju značajan uticaj na svijet.

“Uzbuđeni smo što ćemo zajedno sa United Media pokrenuti Forbesova izdanja u Adriatic regionu”, rekao je Peter Hung iz Forbesa.

“Posvećeni smo promovisanju poduzetništva širom svijeta, a novim izdanjima u  Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori značajno ćemo povećati naše prisustvo u Evropi.”

“Velika je čast i privilegija za United Media da sarađuje sa tako velikom i uglednom kompanijom kao što je Forbes. Ovaj ekskluzivni ugovor je u skladu sa našim strateškim planom o proširenju poslovanja i razvoju novih platformi za naše korisnike. Pokretanje digitalnih izdanja Forbesa u regionu je značajan korak naprijed u ostvarivanju cilja da čitaocima pružimo najnovije vesti i informacije o poslovanju, finansijama i drugim važnim temama. Ovom saradnjom moći ćemo da im ponudimo pristup Forbesovom sadržaju i analizama i uvjereni smo da će ovo donijeti suštinsku promjenu u digitalnom okruženju na teritoriji jugoistočne Evrope”, rekla je Aleksandra Subotić, izvršna direktorica United Media.

Ugovorom je predviđeno da, do kraja godine, bude pokrenuto pet novih Forbes Adria web stranica.

Oni će u potpunosti imati pristup svim Forbes sadržajima, ali će donositi i lokalne priče. Forbes izdanja u  Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji vodit će iskusni urednici i novinari koji će se pobrinuti da lokalni sadržaj bude jedinstven i prilagođen potrebama publike. Kako privreda u Adriatic regionu nastavlja da raste i da se razvija, Forbesovi siteovi će biti tu da pruže najnovije vijesti, analize i uvid u svijet poslovanja.

O United Media:

United Media je dio United Groupa i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi. Posluje u osam zemalja i ima 4.200 zaposlenih, a godišnje proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 miliona ljudi.

Pored toga, u svom portfoliju ima 55 televizijskih stanica, od kojih sedam sa nacionalnom dozvolom i uspješan digitalni portfolio od 30 web portala, kao i šest štampanih izdanja i pet radio stanica. Kompanija, takođe, nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja sa prodajom reklamnih slotova i preciznim targteiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale.

O Forbesu:

Forbes slavi uspjeh proslavljajući one koji su ga postigli i one koji žele da ga postignu. Forbes okuplja najuticajnije lidere i poduzetnike koji pokreću promjene, transformišu poslovanje i imaju značajan uticaj na svijet.

Brend danas dopire do više od 140 miliona ljudi širom svijeta kroz svoje pouzdano novinarstvo, prepoznatljive LIVE i Forbes virtuelne događaje, prilagođene marketinške programe i 45 licenciranih lokalnih izdanja u 76 zemalja.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno