Biznis

United Group kupila kanale CME-a u Hrvatskoj i Sloveniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

United Group, telekomunikacijska i medijska grupa u vlasništvu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a, preuzet će od tvrtke Central European Media Enterprises (CME) slovenski i hrvatski medijski portfelj, koji uključuje Novu TV.

U priopćenju KKR-a navodi se da portfelj imovine koji preuzima uključuje vodeće televizijske kanale u Sloveniji i Hrvatskoj, dvama gospodarstvima u kojima se od 2016. do 2018. godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) veći od 2 posto.

United Group će nastaviti investirati u te kanale kako bi dodatno izgradio njihove lokalne proizvodne kapacitete i proširio njihov doseg izvan lokalnih tržišta.

U priopćenju se navodi i da je KKR uložio više od 8 milijardi dolara u telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor na globalnoj razini te ima posebnu stručnost u pružanju potpore tvrtkama da rastu i razvijaju se u digitalno vrijeme.

Od 1996. KKR je uložio u 58 tvrtki u tim sektorima u Europi, pa je na dan 31. ožujka 2017. imao više od 20 milijardi dolara investiranog dugoročnog kapitala.

“KKR ima listu medija i telekomunikacijskih tvrtki koje je podržao kako bi rasli u sadašnjem digitalnom ekosustavu. Ulaganjem u kvalitetne lokalne i međunarodne sadržaje, podržat ćemo timove United Groupa da nastave nuditi različite i privlačne sadržaje svim kupcima u regiji. KKR, EBRD i United Group usko će surađivati sa svim nadležnim tijelima kako bi osigurali glatku tranziciju u skladu s europskim standardima”, poručio je Jean-Pierre Saad, direktor u KKR-u, u priopćenju u kojemu se navodi i da ova transakcija podliježe odgovarajućim regulatornim odobrenjima.

Central European Media Enterprises (CME) priopćenjem se oglasio o transakciji s United Groupom i investicijskom firmom KKR.

United Grupa je od CME-a kupila vodeće televizijske kanale, Novu TV u Hrvatskoj i POP TV u Sloveniji. Transakcija bi trebala biti okončana do kraja godine. Vrijednost transakcije iznosi 230 milijuna eura, objavili su iz CME-a.

“Ovo predstavlja transformacijski trenutak u povijesti CME-a. Uvijek smo imali izvrsnu imovinu, a transakcija naglašava trajnu privlačnost televizijskih kuća u regiji”, kazao je jedan od direktora CME-a, Michael Del Nin.

“Jako smo ponosni na ove dobro vođene kuće u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i na ljude koji tamo rade i čiji su napori kanale učinili vodećima na tržištu. Čvrsto vjerujemo u važnost televizije kao medija”, rekao je drugi direktor CME-a, Christoph Mainusch.

“Drago nam je da United Group, investicijska firma KKR i uz potporu EBRD-a, dijeli naše viđenje lokalnog sadržaja na televiziji i vjerujemo da će izvrsno voditi ove važne poslove u regiji i napredovati”, rekao je Mainusch.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno