Info

Uništeno 600 komada skateboarda u BiH jer su opasni po korisnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučeno je i uništeno šest modela skateboarda u količini od 559 komada, jer su predstavljali ozbiljan rizik za potrošače, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Agencija i tržišne inspekcije Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta sprovele su od maja do oktobra zajednički nadzor skateboarda, kako bi se utvrdilo da li ispunjavaju propisane bezbjednosne zahtjeve, tako da su izvršena laboratorijska ispitivanja sedam uzoraka skateboarda, administrativna provjera označavanja i informacija koje propisuje proizvođač, te vizuelna provjera određenih bezbjednosnih svojstava.

Laboratorijskim ispitivanjem utvrđeno je da šest od sedam ispitanih modela skateboarda ili 86 posto nije ispunjavalo bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 13613:2012.

“Na osnovu rezultata nadzora nad tržištem, može se zaključiti da je stanje na tržištu BiH, u pogledu bezbjednosti skateboarda, nezadovoljavajuće”, ističu iz Agencije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno