Zločini

Uništena opojna droga s područja ZDK i Brčko distrikta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uništena opojna droga s područja ZDK i Brčko distrikta – Komisija za uništavanje opojnih droga BiH, uz podršku Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Policije Brčko Distrikta i Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, izvršila je 5. novembra uništavanje opojnih droga prema naredbama sudova iz ZDK-a i Brčko Distrikta.

Tom prilikom u pećima firme BSI iz Jajca uništena je opojna droga po presudama sudova iz oko 2.000 predmeta, od kojih su neki bili stariji i od 15 godina.

Najviše je bila zastupljena marihuana, amfetamin, heroin, kokain i sintetičke droge koje su zaplijenjene i oduzete prilikom kriminalističkih istraga, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Komisija je izvršila uništavanje opojnih droga pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera koje su na snazi za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

Ministarstvo sigurnosti BiH ovom prilikom izražava zahvalnost menadžmentu i radnicima firme BSI iz Jajca na iskazanoj profesionalnosti i saradnji tokom ovog procesa, navodi se u saopćenju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno