Info

Unija studenata UNZE:Prva studentska konferencija i zbornik radova Conscientia

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Unija studenata Univerziteta u Zenici ponosno objavljuje pokretanje svoje prve studentske konferencije i zbornika radova pod nazivom Conscientia. Konferencija će predstavljati platformu za sve kvalitetne studente koji, pored akademskih obaveza, žele da se bave i naučno – istraživačkim radom te će svoje kvalitete moći prezentirati pred punim auditorijem profesora, akademika, privrednika, te kolega studenata.

Conscientia, što na latinskom jeziku znači osviještenost, odražava našu predanost promovisanju i dijeljenju znanja, kao i podršku razvoju naučnih istraživanja u našoj zajednici. Konferencija će se održati jednom godišnje, u mjesecu Decembru te će i zbornik radova biti objavljivan jednom godišnje, nakon održane konferencije, i predstavljaće priliku za studente da podijele svoje radove, pruže uvid u svoja istraživanja, te se povežu sa drugim istraživačima i akademicima u svojim oblastima.

Faris Preljević, predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici, izjavio je: “Pokretanje studentske konferencije i zbornika radova predstavlja veliki korak naprijed za našu zajednicu. U fokus vraćamo znanje i naučno – istraživački rad te ove vrijednosti predstavljamo i mladoj populaciji. Conscientia će pružiti studentima i istraživačima priliku da objavljuju svoje radove i istraživanja, i na taj način doprinesu razvoju nauke i unaprijede znanje u svojim oblastima.”

Konferencija će se održati u Decembru, a prijave za objavljivanje radova su otvorene do 10. Septembra. Unija studenata Univerziteta u Zenici poziva sve zainteresovane studente da se prijave i pridruže nam se u ovom zajedničkom poduhvatu osvješćivanja i dijeljenja naučnog znanja.

Studenti su dužni, do 10.09.2023. da dostave apstrakte svojih radova ili kompletne radove kako bi isti ušli u recenzentski postupak. Radovi koji se pošalju naknadno neće biti uzeti u razmatranje.

Za više informacija o pisanju radova otvorite LINK.

Za više informacija o studentskoj konferenciji otvorite LINK.

Ukoliko imate pitanja, primjedbe ili sugestije kontaktirajte nas na mail [email protected]

Studentska konferencija Conscientia, projekat je koji je pokrenut od strane Unije studenata Univerziteta u Zenici, a koji ima za cilj promoviranje kulture naučno – istraživačkog rada među studentskom populacijom te povezivanja studenata oko ideala etike i znanja. Konferencija će se održati prvi put u mjesecu Decembru, u amfiteatru Metalurško – tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici te će na konferenciji studenti dobiti priliku da prezentiraju svoje radove pred punim auditorijem profesora, akademika, privrednika te svojih kolega studenata. Na konferenciji, prezentirat će se radovi iz oblasti humanističkih, tehničkih, društvenih, informatičkih, prirodnih nauka, medicine i zdravstva. Nakon održavanja konferencije objavit će se studentski zbornik radova Conscientia u kojem će biti objavljeni apstrakti radova prezentirani na samoj konferenciji (printano izdanje) te kompletni radovi će biti objavljeni u elektronskoj formi.

Svi studenti imaju pravo da prilože svoje radove te će isti prolaziti kroz recenzentski postupak.

Radovi podliježu dvostrukoj anonimnoj recenziji, a koji teži razvoju znanja, te promoviranju i olakšavanju razmjene informacija u različim poljima humanističkih, društvenih nauka, tehničkih, prirodnih, informatičkih, medicinskih nauka.

U Zborniku objavljuju se samo radovi koji nisu objavljeni u drugim publikacijama, niti su istovremeno poslani na objavljivanje drugom časopisu ili zborniku. U razmatranje se uzimaju studentski, teorijski, empirijski,diplomski, seminarski i pregledni radovi koji zadovoljavaju naučne kvalitete, te su u skladu sa tematskim ciljevima i područjima Zbornika. Pored navedenog, objavljuju se i prikazi knjiga.

Svi radovi trebaju biti usklađeni sa Uputstvom Zbornika o uređenju radova, te se šalju Redakciji Zbornika samo u elektronskoj formi (Microsoft Word) na adresu: [email protected]

Radovi mogu biti odbijeni i bez recenzije ukoliko Uredništvo smatra da nisu odgovarajući za objavljivanje u Zborniku. U suprotnom, članke recenziraju dva eksperta iz iste oblasti, te na kraju predlažu klasifikuju rada kao: izvorni naučni rad, prethodno saopćenje, pregledni naučni rad, stručni rad.

Autori ne plaćaju objavljivanje radova u Zbornik. Rad mora biti prezentiran na studentskoj konferenciji da bi bio objavljen u Zborniku

Zbornik podržava otvoreni pristup što znači da je cijeli sadržaj dostupan korisnicima bez naplaćivanja. Dozvoljeno je čitanje, učitavanje, fotokopiranje, distribuiranje, printanje, pretraživanje, i dijeljenje poveznica cjelovitih članaka bez traženja dopuštenja autora ili izdavača uz poštivanje autorskih prava.

Zbornik će se objavljivati jednom godišnje i to u Decembru nakon održane konferencije. Poziv za slanje radova će biti objavljen na službenoj web stranici conscientia.unze.ba

Studentima Univerziteta u Zenici, čiji radovi budu objavljeni u Zborniku, učešće na konferenciji će se priznati prilikom bodovanja za dodjelu povelje Dekana i povelje Rektora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno