Zenica

Unija studenata pokrenula inicijativu za stipendiranje studenata UNZE – “Vrijeme je da se talentovani mladi stave u fokus”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Unija studenata Univerziteta u Zenici uputila je inicijativu prema Gradskom vijeću i g. Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, za stipendiranje studenata UNZE.

Kako se u inicijativi navodi, Unija studenata UNZE traži dostatna finansijska sredstva za stipendiranje studenata iz Zenice i to onih koji se prvi put upisuju u prvu godinu prvog (I) ciklusa studija na nekom od studijskih programa UNZE koji su kao učenici generacije završili srednjoškolsko obrazovanje u nekoj od škola Zeničko-dobojskog kantona. Također, isto se traži i za studente druge, treće i četvrte godine prvog (I) ciklusa studija na nekom od studijskih programa UNZE, koji nisu ponavljali upis niti u jednoj godini studija i koji su u prethodnoj godini ostvarili prosjek ocjena minimalno 8.5.

Kako navodi predsjednik Unije studenata UNZE, Faris Preljević, studenti dugo nisu bili u fokusu te da je danas najbolje vrijeme da progovore:

„Vrijeme je da se počne razmišljati i o studentima. Ovom inicijativom dali smo priliku rukovodiocima našeg grada da pokažu da im je stalo do mladih ljudi, do studenata, te do znanja kao ideala koji je prioritetan i neophodan za razvoj zajednice.“

Kaže da od Gradonačelnika i ostalih članova gradskog vijeća očekuju da se čuje studentski glas, da reaguju pozitivno i pruže pomoć:

„Ova inicijativa ima za cilj poboljšanje standarda studiranja u Zenici, da privuče mlade talente da ostanu studirati ovdje. S kvalitetnim studentima dodatno podižemo ugled Univerziteta u Zenici, te privlačimo najkvalitetnije srednjoškolce da svoje obrazovanje upotpune u svom rodnom gradu.“

Za kraj, predsjednik Unije studenata UNZE, poručuje da nije u redu da grad Zenica kao četvrti grad po veličini i broju stanovnika, kao jedini grad koji u Ze-do kantonu ima javni Univerzitet, ne nudi privlačnu stipendiju svojim studentima. Od Zenice i članova gradskog vijeća očekuje prihvatanje ove inicijative u mjeri koja je predložena.

Unija studenata UNZE https://us.unze.ba/

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno