Zabava

UNA FILM predstavlja šest novih filmova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNA FILM predstavlja šest novih filmova – Predstavljamo filmove koje će UNA FILM distribuirati u narednom periodu.

SVIJET IZ DOBA JURE – UNIŠTENO KRALJEVSTVO (JURASSIC WORLD – FALLEN KINGDOM)

Premijerno u odabranim kinima 06. juna 2018.

U svim kinima od 07. juna 2018.

Režija: J.A. Bayona

Uloge: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong,

James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, Isabella Sermon and Jeff Goldblum

Žanr: Epska akciona avantura

Studio: Universal Pictures

Prošlo je četiri godine od kako su dinosaurusi uništili luksuzni tematski park Svijet iz doba jure. Ljudi su napustili Isla Nublar, dok se preživjeli dinosaurusi bore za opstanak. Kada uspavani vulkan na ostrvu počne da oživljava, Owen (Chris Pratt) i Claire (Bryce Dallas Howard) pokreću kampanju kako bi spasili od izumiranja preostale dinosauruse. Owen na sve načine pokušava da pronađe Plavu, njegovog reptora koji je izgubljen u divljini, dok je Claire stekla poštovanje prema ovim stvorenjima koja su postala njena misija. Oni stižu na ostrvo u trenutku kada lava počinje da ga uništava i njihova ekspedicija otkriva zavjeru koja može da ugrozi cijelu planetu i dovede je u stanje kakvo nije viđeno od prahistorije. Uz nova uzbuđenja i avanture, jedan on najuspješnijih filmskih serijala ikada, predstavlja nam novi nastavak i podsjeća nas na dobro poznate omiljene likove i dinosauruse. A u ovom nastavku ćemo vidjeti i neke potpuno nove vrste, strašnije nego što možemo da zamislimo. Dobrodošli u Svijet iz doba jure – Uništeno kraljevstvo.

Trailer filma možete pogledati putem linka:

VOLJENI ESKOBAR (LOVING PABLO)

U kinima od 28. juna 2018.

Režija: Fernando León de Aranoa

Uloge:  Penélope Cruz, Peter Sarsgaard, Javier Bardem

Žanr: Drama, kriminalistički, biografski

Trajanje: 123 minuta

Film VOLJENI ESKOBAR govori o emotivnoj vezi između novinarke reporterke i jednog od najvećih narko bosova svih vremena, Pabla Eskobara. Glavne uloge tumače dobitnici Oskara Penélope Cruz i Javier Bardem.

LUIS AND HIS FRIENDS FROM OUTER SPACE

U kinima od 12. jula 2018.

Režija: Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein

Uloge: Franciska Friede

Žanr: Animirana avantura

Ovo je nježna i simpatična filmska priča o jedanaestogodišnjem dječaku koji postaje prijatelj sa tri preslatka mala vanzemaljca, čiji je leteći tanjir pao u njegovu kuću. Dječak će njima pomoći da nađu ono zbog čega su došli, a oni će njemu pomoći da izbjegne odlazak u internat i tu avantura počinje.

NEBODER (SKYSCRAPER)

U kinima od 12. jula 2018.

Režija: Rawson Marshall Thurber

Uloge: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han, Noah Taylor, Roland Møller, Byron Mann, Pablo Schreiber, Hannah Quinlivan

Žanr: Akcioni triler

Studio: Universal Pictures

Planetarna zvijezda, Dwayne Johnson, glavni je glumac u uzbudljivom i napetom akcionom trileru NEBODER. Bivši FBI agent zadužen za talačke krize i ratni veteran, Sawyer, sada radi kao obezbjeđenje visokih zgrada. Na svom zadatku u Kini otkrit će da najviša i najbezbjednija zgrada na svijetu završava u plamenu. Dok čovjek za kojim se traga bježi, Sawyer će morati da pronađe odgovorne za požar i spasi svoju porodicu, zarobljenu u neboderu.

Trailer filma pogledajte putem linka:

MAMA MIA! IDEMO PONOVO (MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN)

U kinima od 19. jula 2018. godine

Režija i scenario: Ol Parker

Uloge: Meryl Streep, Lily James, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stallen Skarsgard, Dominic Cooper, Cher

Žanr: Mjuzikl

Studio: Universal Pictures

Deset godina poslije filma Mama Mia! koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom svijeta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri i uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama popularne grupe ABBA. Uz glumačku ekipu iz prvog dijela, koju je obogatila Lily James (Pepeljuga, Vozač) u ulozi mlade Donne ova muzička komedija u naša kina stiže 19. jula 2018. godine.

Ulogu Done i ovoga puta tumačit će jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meryl Streep, zajedno sa Julie Walters kao Rosie i Christine Baranski u ulozi Tanye. Amanda Seyfried i Dominic Cooper i u nastavku su Sophie i Sky, dok se Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård i oskarovac Colin Firth vraćaju ulogama potencijalnih Sophienih očeva, Sama, Billa i Harrya. Radnja filma nas vraća naprijed – nazad kroz vrijeme kako bismo vidjeli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas.

“Mama Mia! Idemo ponovo” i ovoga puta produciraju Judy Craymer i Gary Goetzman, dok je Craymer  takođe i jedan od tvoraca i producent svjetski poznatog i uspješnog pozorišnog mjuzikla. Ol Parker (scenarista filma Best Exotic Marigold Hotel) scenarista je i redatelj ovog nastavka. Benny Andersson i Björn Ulvaeus radili su muziku i tekst za ovaj film.

Trailer filma pogledajte putem linka:

NEMOGUĆA MISIJA – RAZILAŽENJE (MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT)

U kinima od 26. jula 2018.

Režija: Christopher McQuarrie

Uloge: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt

Scenario: Christopher McQuarrie, Dylan Kussman

Žanr: Akcija, triler

Studio: Paramount Pictures

Najbolje namjere često se obiju o glavu. U filmu NEMOGUĆA MISIJA – RAZILAŽENJE zatičemo Ethan Hunta (Tom Cruise) i njegov tim (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames), zajedno sa nekim već poznatim saveznicima (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) u trci sa vremenom, nakon što misija pođe po zlu.

Trailer filma pogledajte putem linka:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno