Zabava

Una film: naslovi u avgustu i septembru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Una film: naslovi u avgustu i septembru – Dragi prijatelji, distribucijska kuća Una Film vam u augustu i septembru donosi sljedeće naslove:

TAJNE AVANTURE KUĆNIH LJUBIMACA (THE SECRET LIFE OF PETS)

Pretpremijerno od 4. avgusta u odabranim kinima
Na redovnim repertoarima od 11. avgusta 2016.
U SINHRONIZOVANOJ 3D VERZIJI

Režija sinhronizacije: Nikola Bulatović
Uloge: Marko Marković, Milan Čučilović, Milena Živanović, Jelena Stojiljković, Ivan Tomić, Bane Jevtić, Slaven Došlo, Danijel Sič, Bojan Lazarov, Milan Antonić, Dragan Vujić, Ivana Knežević
Žanr: komedija
Scenario: Cinco Paul, Ken Daurio i Brian Lynch
Producenti: Chris Meledandri, Janet Healy

Sadržaj: Kao peti zajednički dugometražni animirani film, Illumination Entertainment i Universal Pictures predstavljaju „Tajne avanture kućnih ljubimaca“, komediju o životima naših kućnih ljubimaca koje vode kad mi odemo na posao ili u školu svakog dana.

Trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=UiKKeBfkyOQ

BEN- HUR (BEN HUR)

U kinima od 1. septembra 2016.

Režija: Timur Bekmambetov
Uloge: Jack Huston, Morgan Freeman, Nazanin Boniadi, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Haluk Bilginer
Scenario: Keith R. Clarke
Zasnovan na knjizi Lewa Wallacea
Žanr: istorijski spektakl
Studio: Paramount

Sadržaj: Imućni jevrejin i plemeniti čovek, Juda Ben-Hur odlazi u roblje, nakon što ga je najbolji prijatelj, rimljanin Mesala, lažno optužio. Nakon dosta godina ponovo se sreću i to u čuvenoj trci dvokolica, u kojoj će Juda poraziti Mesalu i povratiti ugled koji mu je jednom davno svirepo oduzet.

Trejler filma:  https://www.youtube.com/watch?v=EuKoChtB2oM

BEBA BRIDGET JONES (BRIDGET JONES’S BABY)

Pretpremijerno od 8. septembra u odabranim kinima
Na redovnim repertoarima od 15. septembra 2016.

Režija: Sharon Maguire
Uloge: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Jim Broadbent, Gemma Jones i Emma Thompson
Žanr: romantična komedija
Scenario: Helen Fielding, Emma Thompson, Dan Mazer, zasnovano na likovima i priči Helen Fielding
Studio: Universal

Sadržaj: Oskarovcima Renée Zellweger i Colinu Firthu pridružuje se Patrick Dempsey u novom nastavku priče o omiljenoj singl djevojci cijelog svijeta, „Beba Bridget Jones”. U režiji Sharon Maguire, novi film iz voljenog serijala zasnovanog na heroini koju je stvorila Helen Fielding, govori o Bridgetinoj neočekivanoj trudnoći.

Poslije raskida s Mark Darcyem (Firth), Bridgetin (Zellweger) “sretni do kraja života” plan nije krenuo kako treba. Ponovo sama u četrdesetima, ona odlučuje da se fokusira na svoj posao kao top producenta vijesti i da se okruži starim i novim prijateljima. Konačno, Bridget drži sve pod kontrolom. Šta može da pođe naopako?

Onda će se njen ljubavni život preokrenuti i upoznat će markantnog Amerikanca po imenu Jack (Dempsey), udvarača koji je potpuno drugačiji od g. Darcy.. U neočekivanom preokretu, ona će ostati trudna, ali postoji začkoljica… može samo 50 posto da bude sigurna ko je bebin otac.

Trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=g1tusfuOzusž

SNOWDEN (SNOWDEN)

U kinima od 29. septembra 2016.

Režija: Oliver Stone
Uloge: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Scott Eastwood, Timothy Olyphant, Nicolas Cage, Zachary Quinto, Joely Richardson, Melissa Leo
Žanr: biografija, drama, triler

Sadržaj: Snowden je pustio u medije hiljade povjerljivih informacionih podataka 2013. godine. Podigla se medijska hajka na američku Nacionalnu službu bezbjednosti zbog prikupljanja podataka o internet aktivnostima i prisluškivanja telefona miliona običnih Amerikanaca i desetina svjetskih lidera.

LJUBAV I PRIJATELJSTVO (LOVE & FRIENDSHIP)

U kinima  od 29. septembra

Scenario i režija: Whit Stillman
Uloge: Kate Beckinsale, Chloe Sevigny, Xavier Samuel, Emma Greenwell, Tom Bennett, Stephen Fry
Žanr: komedija, drama, ljubavni

Sadržaj: Smješten u bogate sobe za primanje engleskog društva 18. vijeka, „Ljubav i prijateljstvo“ se fokusira na mahinacije lijepe udovice, lady Susan Vernon (Kate Beckinsale), koja, dok čeka da utihnu priče o njenoj ličnoj indiskreciji, odlazi privremeno da boravi na imanju muževljeve rodbine. Tamo će inteligentna, zavodljiva i zabavno egoistična lady Vernon učiniti sve da pronađe bračnog partnera za svoju kćerku Fredericu, a naravno i za sebe. Ona će zatražiti pomoć svoje stare prijateljice Alicie (Chloe Sevigny), ali dva prilično zgodna udvarača (Xavier Samuel i Tom Bennett) iskomplikovaće njene planove.

Adaptacijom neobjavljene novele Jane Austen „Lejdi Suzan“, Whit Stillman se vraća u vrhunskoj formi sa svojom najnovijom komedijom manira. Kate Beckinsale briljira u svojoj ulozi zavodljivo lukave lady Vernon i uspijeva da „začini“ svaku rečenicu koju izgovara. Uz izuzetne detalje iz tog perioda i scenario u kom se smjenjuju vrcavi i inteligentni dijalozi, „Ljubav i prijateljstvo“ su prava i rijetka poslastica.

Za dodatne informacije, slobodno me kontaktirajte.

Una Film
+387 62 016 126

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno