Zabava

UNA FILM – najave za mart i april

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavljamo vam filmove koje će UNA FILM distribuirati u martu i aprilu 2019. godine.

KAKO DA DRESIRATE SVOG ZMAJA 3 (HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 3)

U kinima od 7. marta 2019.

2D i 3D, sinhronizovano

Režija: Dean DeBlois / Režija sinhronizacije: Milan Antonić

Glasovi: Miloš Đuričić, Dragan Vujić Vujke, Milena Živanović, Aleksandar Srećković Kubura, Valentina Pavličić, Predrag Damnjanović, Marko Marković, Marija Mikić, Željko Maksimović, Marko Mrđenović, Milan Milosavljević, Nemanja Živković, Vesna Paštrović, Kosta Bogdanić

Scenario: Dean DeBlois, Cressida Cowell

Bazirano na knjizi Kako da dresirate svog zmaja

Žanr: Epska animirana avantura

Studio: Universal Pictures

Iz studija DreamWorks Animation stiže nam epska animirana avantura o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati. Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvorit će se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Kino publika imat će priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena!

Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kojem naši junaci žive suočit će se sa najmračnijom prijetnjom do sada, a oni će morati da ga napuste i krenu na putovanje kroz skriveni svijet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

MI (US)

U kinima od 21. marta 2019.

Režija: Jordan Peele

Glasovi: Lupita Nyong’o Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle Sheldon

Scenario: Jordan Peele

Žanr: Horor, triler

Studio: Universal Pictures

Nakon što je svojim debitantskim filmom ”Bježi!“ poslao inpuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Jordan Peele, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao. Film MI je smješten u sadašnjost, na legendarnu obalu Sjeverne Kalifornije. Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyongo, kao žena koja se vraća na mjesto kraj obale mora gdje je odrastala, sada sa mužem (Winston Duke iz Crnog pantera) i dvoje djece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida osjeća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici. Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Wilsonovi su primijetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. Mi je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

MIA I BIJELI LAV (MIA AND THE WHITE LION)

U kinima od 21. marta 2019.

Režija: Gilles de Maistre

Uloge: Melanie Laurent, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton

Scenario: Prune de Maistre, William Davies

Žanr: Avantura

Trajanje: 98 minuta

Emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade djevojke i bijelog lava, snimana preko tri godine i njenog nevjerovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom.

GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA (PET SEMATARY)

U kinima od 11. aprila 2019.

Režija: Kevin Kölsch i Dennis Widmyer

Uloge: Jason Clarke, Amy Seimetz i John Lithgow

Scenario: Jeff Buhler

Zasnovano na romanu Stivena Kinga

Žanr: Horor

Studio: Paramount Pictures

Trajanje: 98 minuta

Zasnovan na originalnom horor romanu Stephena Kinga, film GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA prati Dr Louisa Creeda (Jason Clarke), koji nakon što se preseli sa svojom ženom Rachel (Amy Seimetz) i njihovo dvoje male djece iz Bostona u ruralni Mejn, otkriva misteriozno groblje sakriveno duboko u šumi nedaleko od nove porodične kuće. Kada se desi tragedija, Louis će se obratiti za pomoć svom neobičnom komšiji Judu Crandallu (John Lithgow) i tada počinje lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje donosi zastrašujuće posljedice.

PARK ČUDESA (WONDER PARK)

U kinima od 18. aprila 2019.

2D i 3D, sinhronizovano

Režija sinhronizacije: Dušica Novaković

Glasovi: Darija Vračević, Stefan Bundalo, Anja Mit, Pavle Jerinić, Srđan Timarov, Marko Živić, Đorđe Stojković, Paulina Manov, Slobodan Stanković, Dimitrije Nikolić, Dragan Vujić, Milan Antonić, Dušica Novaković…

Scenario: Josh Appelbaum, André Nemec

Žanr: Animirana avantura

Studio: Paramount Pictures

Trajanje: 78 minuta

“PARK ČUDESA” je uzbudljiva priča o osmogodišnjoj djevojčici June, koja uz pomoć bujne mašte pravi spektakularan zabavni park, a otkrit će da on zapravo postoji u stvarnosti. Ali kada njen voljeni park počne da se urušava, samo ga ona može spasiti, svojim fantastičnim načinom maštanja i vrlo posebnim prijateljima.

Zamislite jedinstveni, čarobni zabavni park, mjesto gdje posjetioci uživaju u vožnjama koje prkose gravitaciji, gdje žive zanimljivi i šareni likovi i gdje su neponovljive atrakcije. Sve to ćete naći samo u “PARKU ČUDESA”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno