Zabava

UNA FILM: najava filmova za juli i august

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNA FILM: najava filmova za juli i august – Predstavljamo vam filmove koje će UNA FILM distribuirati u julu i augustu 2019. godine.

TABALUGA (TABALUGA)

U kinima od 11. jula 2019.

Režija: Sven Unterwaldt Jr. / Reditelj sinhronizacije: Dušica Novaković

Glasovi: Milan Antonić, Marko Marković, Nikola Nemešević, Nemanja Živković, Teodora Ristovski, Pavle Jerinić, Miroljub Turajlija, Dušica Novaković

Scenario: Toby Genkel, Helme Heine

Žanr: Animirana avantura

Trajanje: 90 minuta

Mladi zmaj, Tabaluga, živi sa ocem koji ga je usvojio, gavranom Kolkom na živopisnom Grenlandu. Kako nikada nije naučio da bljuje vatru, hitno mu je potrebna pomoć pravog, odraslog zmaja. Ali Tabaluga je posljednji primjerak svoje vrste. Jedini drugar koga ima je brbljiva bubamara Bully. Jednog dana, Tabalugu i Bullya namamit će na Island, na kome vlada zli gospodar Arktos. Kada tu upozna prelijepu ledenu princezu Lili, desit će se ljubav na prvi pogled. Lili će odvesti Tabalugu da upozna Arktosa, ne sluteći da Arktos želi da uništi sve zmajeve, kako bi zaledio Grenland. Lili će pomoći Tabalugi i Bullyu da pobjegnu sa Islanda. Zahvaljujući snazi njihove ljubavi, Tabaluga će naučiti da bljuje vatru. Da bi osujetili Arktosov zli plan i spasili Grenland od njegove armije polarnih medvjeda, Tabaluga i Lili morat će da udruže snage i drže se zajedno, kao vatra i led.

Trailer filma pogledajte putem linka:

PLIJEN (CRAWL)

U kinima od 11. jula 2019.

Režija: Alexandre Aja

Uloge:  Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson

Scenario: Alexandre Aja, Michael Rasmussen

Žanr: Horor

Studio: Paramount Pictures

Trajanje: 87 minuta

Kada veliki uragan pogodi Floridu, Haley (Kaya Scodelario) će ignorisati naređenja za evakuaciju kako bi pronašla svog oca koji je nestao (Barry Pepper). Ona ga nalazi teško ranjenog u njihovoj porodičnoj kući i njih dvoje ostaju zarobljeni, jer se voda od poplava sve brže širi. Kako ostaje sve manje vremena da se pobjegne od snažne oluje, Haley i njen otac će otkriti da je voda koja nadolazi njihov najmanji problem.

Trailer filma možete pogledati putem linka:

 

HRABRI MALIŠAN 2 (MINUSCULE 2)

U kinima od 25. jula 2019.

Režija: Tomas Szabo, Hélène Giraud

Žanr: Dečiji, animirani

Scenario: Hélène Giraud, Tomas Szabo

Trajanje: 92 minuta

U odjeljenju za pakovanje, u maloj fabrici kestenja koja je locirana u malom selu na jugu Francuske, gdje se zima uskoro približava, Mališa, mlada i neustrašiva bubamara, slučajno je zarobljen unutar pošiljke spremne za slanje na Gvadalupe na Karibima. Njegov otac leti u tropski arhipelag u potrazi za svojim sinom.

Kada tamo stigne, naš heroj mora da se suoči sa dvostrukim izazovom: da pronađe svog sina i spasi dom svog novog prijatelja, karipske bubamare, čija kuća je ugrožena gradilištem. Srećom, on može da računa na pomoć svog prijatelja, crnog mrava, koji žuri da ga spasi sa druge strane svijeta.

Trailer pogledajte putem sljedećeg linka:

DJEČIJA IGRA (CHILD’S PLAY)

U kinima od 25. jula 2019.

Režija: Lars Klevberg

Uloge: Aubrey Plaza, Mark Hamill, Brian Tyree Henry

Scenario: Tyler Burton Smith

Bazirano na likovima koje je stvorio Don Mancini.

Žanr: Horor

Savremena verzija horor klasika iz 1988. godine, prati život samohrane majke Karen koja svom sinu Andyu poklanja lutku, potpuno nesvjesna zla koje se u njoj krije.

Trailer filma pogledajte putem linka:

PAKLENE ULICE – HOBBS I SHAW (FAST & FURIOUS PRESENTS: HOBBS & SHAW)

U kinima od 1. augusta 2019.

Režija: David Leitch

Uloge: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren

Scenario: Chris Morgan

Žanr: Akcioni triler

Studio: Universal Pictures

Nakon osam filmova koji su zaradili skoro 5 milijardi dolara širom svijeta, franšiza PAKLENE ULICE sada predstavlja potpuno novi projekat u kojem Dwayne Johnson i Jason Statham repriziraju svoje uloge Luke Hobbsa i Deckarda Shawa u  filmu “PAKLENE ULICE – HOBBS I SHAW”. Sve otkad su se predstavnik zakona, krupni Hobbs (Dwayne Johnson), odani agent tajne američke diplomatske službe i odmetnik koji ima probleme sa zakonom Shaw (Jason Statham), bivši operativac elitnih jedinica britanske vojske, prvi put upoznali u filmu PAKLENE ULICE 7, 2015. godine, njih dvojica ne prestaju da razmjenjuju uvrede i teške udarce u pokušajima da  savladaju jedan drugoga. Ali u trenutku kada se unaprijeđeni, sajber-genetski anarhista Brixton (Idris Elba), dokopa tajne biološke prijetnje koja može da zbriše čovječanstvo zauvijek i angažuje briljantnog, neustrašivog i nestašnog MI6 agenta (Vanessa Kirby), koja je zapravo sestra Deckarda Shawa, dva zakleta neprijatelja Hobbs i Shaw morat će da se udruže kako bi savladali jedinog čovjeka koji je možda opasniji od njih dvojice. Film “HOBBS I SHAW” eskplozivno otvara novo poglavlje u filmskom univerzumu PAKLENE ULICE, rasprostirući se širom planete, od Los Anđelesa do Londona i od toksičnih predijela Černobilja pa sve do raskošne ljepote Samoe.

Trailer filma pogledajte putem linka:

DOBRI MOMCI (GOOD BOYS)

U kinima od 15. augusta 2019.

Režija: Gene Stupnitsky

Uloge: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon, Lil Rel Howery, Will Forte

Scenario: Lee Eisenberg & Gene Stupnitsky

Žanr: Komedija

Studio: Universal Pictures

Koliko loš može biti jedan dan? Saznajte u urnebesnoj komediji “DOBRI MOMCI”, o šestacima kojima uopšte nije lako.

Nakon što je pozvan na svoju prvu žurku gdje će biti ljubljenja, dvanaestogodišnji Maks počinje da paniči, jer ne ume da se ljubi. U želji da se istakne, Max i njegovi najbolji drugovi Thor i Lucas, odlučuju da uzmu dron Maxovog tate , koji Max ne smije ni da pipne, kako bi špijunirali komšije tinejdžere koji se ljubakaju. Ali, kad stvari krenu nezaustavljivo loše, dron će biti uništen. U očajničkom pokušaju da ga poprave prije nego što se Maxov otac vrati kući, momci bježe iz škole i upuštaju se u avanturu epski loših odluka u koje spadaju i ukradena droga, pejntbol sa bratstvom i bježanje od policije i zastrašujućih tinejdžerki.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno