Ljudi

Umro Suad Hadžić Suče

Suad Hadžić Suče
Suad Hadžić Suče
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Umro Suad Hadžić Suče – U Zenici je u 65 godini preminuo Suad Hadžić Suče. Dok pišem ovaj tekst prelamaju se sjećanja na Blatušu, Papirnu i utakmice, koje su bile mnogo više od igre, na kojima je igrao legendarni Suče zajedno sa Kemom Hafizovićem, Jasminom Hajdukom, Rifkom Brdarevićem, Salihom Smajićem Rudakovom, Misilom, Cogom, Lojkom, Lalom, Mehom, Smiljanom, Šekijem i mnogima drugima.
Suče je bio veliki talenat u mladojgeneraciji fudbalera NK Čelik koju je predvodio trener Dušan Radoje sa kojim je 1969 god. igračku karijeru nastavio u zavidovićkoj Krivaji igrajući sa Seadom Sušićem i Safetom Sušićem.
Zbog povreda rano je napustio aktivno igranje fudbala ali je uvjek kao i mnogi drugi ostao i igrao sa svojom rajom na Papirni. Posebno su u sjećanju njegovi nastupi na memorijalnim utakmicama Salih Smajić Rudakov koje je na Papirnoj organizovao Tahir Smajić. Suče će uvjek ostati u našim srcima kao plemenit čovjek i drag prijatelj.
Milenko Šećerović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno