Nesreće

Umro osuđenik u KPZ Zenica Eldin Velić

Pao spuštajući se niz oluk
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Umro osuđenik u KPZ Zenica Eldin Velić – Tridesetogodišnji Eldin Velić, nespretni lopov iz Sarajeva, preminuo je u subotu u Zenici.

Klanjana dženaza

Prema nepotvrđenim informacijama, Velić, osuđenik na izdržavanju kazne u KPZ Zenica,  je iznenada obolio zbog nepoznate bakterije, koja je napala njegovo tijelo, usljed čega je prošle srijede pao u komu. Od tada je Velić bio priključen na respiratorne aparate da bi u subotu, nažalost, preminuo. U utorak mu je, uz prisustvo članova porodice i prijatelja, klanjana dženaza i obavljen ukop na Gradskom groblju Vlakovo.

Velić je odranije punio stupce rubrike Crna hronika, a i danas se prepričava slučaj kada je početkom jula prošle godine zadobio po život opasne povrede u ulici Muvekita, sarajevska općina Stari Grad, kada je pao s oluka nakon što je provalio u stan.

On je tada provalio u stan vlasništvo M. R., koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade u ulici Muvekita na broju 3. Pripadnici Prve policijske uprave izašli su na teren te utvrdili da je u stanu izvršena krađa. Šok je uslijedio nakon što su na balkonu prvog sprata zgrade uočili Velića u besvjesnom stanju.

eldin-velic

Eldin Velić:Bio u komi

Policajci su tada sumnjali da je Velić, najvjerovatnije, pokušao pobjeći iz stana u koji je provalio tako što se spuštao niz oluk zgrade. U jednom trenutku se, navodno, spotaknuo te pao na balkon na prvom katu. Velić je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje su mu konstatirane po život opasne ozljede. Ljekari su mu tada konstatirali teške povrede glave i kontuzije grudnog koša.

On je, kako saznajemo, bio neko vrijeme i u komi, a nakon što se oporavio, policajci su ga odveli u Kaznenopopravni zavod u Zenici, jer je odranije imao pravomoćno izrečenu kaznu zatvora.

Velić je proteklih godina privođen u više navrata, mahom zbog krađa. Tako je sredinom oktobra 2009. hapšen zbog sumnje da je počinio više krađa u Kantonu Sarajevo. Njegove mete su, uglavnom, bili vozila i stanovi.

Razbio staklo

Zanimljivo je i da je prilikom jednog privođenja razbio staklo na službenim prostorijama. Policajci su ga privodili i 2014. zbog zbog sumnje da je provalio u kuću vlasništvo S. R. u ulici Sepetarevac, općina Centar.

Godinu poslije, zatečen je u krađi u podrumskim prostorijama u ulici Skenderija, općina Centar. Privođen je i zbog sumnje da je krao armaturnu mrežu u blizini vrtića “Boško Buha” u Grbavičkoj ulici, općina Novo Sarajevo.

Avaz / A. Ka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno