Zenica

Umjesto fakulteta zenički medžlis želi graditi zgradu s poslovnim objektima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije više od deset godina u zeničkom naselju Radakovo položen je kamen temeljac za izgradnju zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta.

Radovi su stali nakon nekog vremena, a 2023. godine je cilj da na tom mjestu bude izgrađen stambeno-poslovni kompleks.

Islamski pedagoški fakultet prije nekoliko mjeseci ozvaničio je smještaj u novu zgradu, koju su kupili kao već izgrađeni objekat, dok temelji zgrade čija je gradnja počela 2013. godine stoje zapušteni.

Godinama građani zeničkog naselja Radakovo, ali i drugi koji se voze ovim naseljem gledaju u armaturnu ogradu, a i slušaju kreketanje žaba zbog količine vode koja se sakupi na jednom dijelu gradilišta.

Kako smo saznali, gradilište koje je godinama zapušteno moglo bi uskoro dobiti drugu namjenu. Na zemljištu Medžlisa islamske zajednice Zenica, koje je prije gradnje bila velika livada, uskoro bi trebala biti izgrađena zgrada s poslovnim prostorima.

S obzirom na postojeća dugovanja prema izvođačima, a kako je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora, cilj je da se uđe u projekat javno-privatnog partnerstva kojim bi i MIZ Zenica dobila dio spratova i objekata koje bi prodali/rentali i osigurali određenu imovinsku korist.

Nakon puštanja u rad solarne elektrane u Tešnju izgledno je da se Islamska zajednica okreće i prema polju nekretnina i osiguranju izvora prihoda.

Zgrada u kojoj se trenutno nalazi Islamski pedagoški fakultet u Zenici je višemilionska investicija i jedna od najvećih koje je realizirala Islamska zajednica u BiH.

Autor: E.MehićStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno