Politika

Umjesto da objasni kako je izvlačen novac iz Zenicatransa, Kasumović bi da narodu uskrati osnovna demokratska prava

Umjesto da objasni kako je izvlačen novac iz Zenicatransa, Kasumović bi da narodu uskrati osnovna demokratska prava – Pismeno obraćanje Fuada Kasumovića Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona povodom skupa Stranke demokratske akcije u MZ Orahovica, predstavlja direktan atak na slobodnu volju građana, slobodu govora, zbora i dogovora. Broj prisutnih bio je u skladu s protivpandemijskim mjerama, što je Kasumović mogao i lično utvrditi na fotografijama sa skupa.

Očigledno je da se odlazeći gradonačelnik prepao sigurnog izbornog poraza, jer su građani Zenice apsolutno nezadovoljni njegovim (ne)radom. Obećao je sve, a nije ispunio ništa. Istina, dobro je da se javio da narod makar kroz slanje nesuvislih i neutemeljenih dopisa vidi da u Zenici, makar na papiru, još uvijek postoji Štab civilne zaštite. Učinak Kasumovića i njegovih saradnika u doba pandemije ravan je nuli. Sve što je radio, radio je isključivo zarad vlastite promocije ne poštujući ni mjere ni propise, kao što je to uradio prije nekoliko mjeseci u MZ Pojske, kada je grupu mališana izložio zarazi slikajući se bez distance i zaštitne maske, samo da bi ubrao politički poen više.

Umjesto što uskraćuje osnovna demokratska prava građanima, Kasumović bi javnosti trebao objasniti kako je izvlačio novac iz Zenicatransa i zašto su radnici ove firme danas na ulici, kako je privatizirao lokalnu javnu radio-televiziju, kako je zapošljavanjem svojih sljedbenika i ulizica, koji mu moraju voditi lažne profile, nagomilao gradsku administraciju i opteretio gradski budžet za dodatnih milion maraka, kako je zapošljavanjima podobnih ugrozio poslovanje javnih preduzeća i zašto odbija investitore. Sada bi još u stilu velikih diktatora da narodu “začepi usta”. Zbog svega toga, Kasumovića ćemo pamtiti kao negativca koji je uništio najveće vrijednosti i simbole naše Zenice.

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem