Zenica

Ulična akcija “Ne čekajmo 5 do 12”

Ulična akcija- Ne čekajmo 5 do 12
Ulična akcija- Ne čekajmo 5 do 12
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ulična akcija “Ne čekajmo 5 do 12”- U sklopu projekta „Zona zagovaranja“, na kojem učestvuju mladi iz 9 gradova u BiH, u petak, 2. septembra 2016. godine u 11:55, na Trgu Alije Izetbegovića, na platou ispred robne kuće „Bosna“ bit će organizovana ulična akcija pod nazivom „Ne čekajmo 5 do 12“.

Ulični performans u Zenici ukazuje na problem gradskog grijanja tokom zimskog perioda. Već godinama građani/ke Zenice nemaju normalnu i kontinuiranu isporuku toplotne energije zbog konstantnih kvarova na pogonu. Na akciji, koja je osmišljena kao „humanitarna akcija“ građani/ke će imati priliku da ubacuju lažni novac u „kutiju za donacije“, te da potpisivanjem peticije kažu svoj stav. Ovo je prilika da se na kreativan način, mjesec dana prije izbora, podigne svijest o problemu.

Akcijom želimo ukazati na to da se u rješavanje ovog problema treba krenuti odmah, a ne tokom zimskih dana davati lažna obećanja građanima/kama našeg grada da će se iduće godine poboljšati stanje. U jeku izbornih kampanja mi vodimo svoju, nestranačku kampanju koja obuhvata sve stanovnike Zenice.

Za više informacija o samom projektu i akciji možete me kontaktirati putem e-mail adrese: [email protected] ili na broj telefona: 062/832-897.

Projekat provodi Vijeće mladih Općine Stari Grad Sarajevo, uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH. Ulične aktivnosti provode se u još 8 bosanskohercegovačkih gradova, i to: Banja Luka, Srebrenik, Tuzla, Vitez, Sarajevo, Istočno Sarajevo i Mostar. Za više informacija o samom projektu možete kontaktirati projektnu koordinatoricu putem e-maila: [email protected] ili mobitela: +387 62 864 167.

S poštovanjem,

Ajla Kubat

Koordinatorica
„Zona zagovaranja“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno