Zenica

Ulaz u Zenicu s blatuške petlje i dalje otvoren

Blatuška petlja
Blatuška petlja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je bilo planirano da se od jučer zatvori ulaz u grad Zenicu s magistralnog puta M-17, “preko blatuške petlje”, Direkcija za ceste Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) saopćila je da je taj plan za sada odgođen iz tehničkih razloga.

Naime, bilo je planirano da zbog rekonstrucije oštećenog mosta dođe do potpune obustave saobraćaja na petlji u naselju “Blatuša” u trajanju čak od 120 dana, privremeno se odustalo od plana zbog problema u odvijanju saobraćaja i ulasku u grad teškim kamionima i autobusima.

Taj most se nalazi na sjevernom ulazu i povezuje grad Zenicu s magistralnim putem M-17, a saobraćaj će se, na osnovu odobrenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i rješenja izdatog od Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu
okoline Zeničko-dobojskog kantona, obustaviti nakon što se pronađe najbolje alternativno rješenje ulaza u grad.

Planirano je da se, do okončanja radova na mostu, saobraćaj preusmjeri na južni ulaz s magistralnog puta M-17 i na jednostavniju petlju u naselju “Radakovo”, ali ukoliko bi se ostalo samo na ovom rješenju u prometnim špicama bi došlo do kolapsa gradskog saobraćaja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno