Zenica

Ukupno devet covid pacijenata liječe se u dvije bolnice u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trenutno se ukupno devet pacijenata zaraženih infekcijom Covid-19 liječi u dvije bolnice u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kako je potvrdio u izjavi za Fenu pomoćnik direktora za medicinske poslove Kantonalne bolnice Zenica Kasim Spahić, na Covid-odjelu te bolnice liječe se samo dva pacijenta.

-Radi se o pacijentima koji se liječe od drugih bolesti, ali su zaraženi. Tokom vikenda nismo imali novih prijema. Tokom prošle sedmice imali smo dva preminula pacijenta koji su bili zaraženi koronavirusom – ističe Spahić.

Opća bolnica Tešanj, napominje direktor Omer Bedak, već duže vrijeme nije imala preminulih pacijenata koji su zaraženi koronavirusom.

-Trenutno imamo ukupno sedam zaraženih pacijenata. Tokom vikenda smo imali dva prijema, od kojih je jedan bio premještaj sa Odjela za interne bolesti. Uglavnom, situacija je nepromijenjena – virus nije nestao, ali nije ni eskaliralo nakon popuštanja mjera. Uz to se radi o blažim oblicima bolesti – ističe Bedak.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno