Ljudi

Ukratko predstavljamo: Ilma Durmo talentovana nogometašica ŽNK Čelik Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukratko predstavljamo: Ilma Durmo talentovana nogometašica ŽNK Čelik Zenica – Ilma Durmo je mlada 17-godišnja nogometašica ženskog nogometnog kluba Čelik iz Zenice, gdje je i počela svoju nogometnu karijeru.

Ova talentovana nogometašica igra na poziciji krilnog napadača, a njen talenat nije ostao nezapažen od stručnjaka, te je prošle godine pozvana na okupljanje U15 i U16 reprezentacije Bosne i Hercegovine. U nacionalnom dresu je debitovala protiv reprezentacije Hrvatske u avgustu 2017.godine.

Ilma pohađa 2. razred Medicinske škole u Zenici. Pored igranja fudbala „zaplovila“ je i u sudijske vode, a član je i “Udruženja nogometnih sudija ZDK”.

Inače, tekuće sezone 2018/2019, njen klub Čelik je krenuo u prvenstvo sa dosta podmleđenom ekipom i slijedi im borba za opstanak u Prvoj ligi FBiH. Na kraju polusezone ŽNK Čelik se nalazi na šestom mjestu sa devet bodova i bilansom od tri pobjede i četiri poraza. Pobjede su upisali protiv Fortune iz Živinica (3:0), Slobode iz Tuzle (1:0), te Libero Goražde (2:0).

O ambicijama kluba, u izjavi za bhtalents.net Ilma je ukratko izjavila:

-Obzirom da imamo dosta podmlađenu ekipu, gdje se većina naših igračica prvi put susreće sa takmičarskim utakmicama, pa su tako i ambicije opstanak u Prvoj ligi FBiH. Svakako nam sada slijedi i uigravanje ekipe za drugi dio sezone -, kazala je Ilma Durmo.

Redakcija portala Zenicablog želi Ilmi puno uspjeha na svim poljima života, puno zdravlja, sreće, uspjeha u sportskoj karijeri, školovanju…

 

E.Imamović

Foto ŽNK Čelik/UNSI ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno