Info

Ukoliko se iz BiH iznosi više od 10.000 eura neophodna prijava

Ukoliko se iz BiH iznosi više od 10.000 eura neophodna prijava
Ukoliko se iz BiH iznosi više od 10.000 eura neophodna prijava
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukoliko se iz BiH iznosi više od 10.000 eura neophodna prijava – Izmijenjena Uredba o iznošenju i unošenju efektivnog stranog novca, konvertibilnih maraka, čekova i hartija od vrijednosti u RS-u je stupila na snagu 24. maja ove godine.

Uredbom, koja je usklađena s preporukama Stručne grupe za finansijsko djelovanje (FATF), na 10.000 eura je povećan iznos iznad kojeg je fizička osoba obavezna da prijavi u slučaju iznošenja i unošenja gotovine.

Također, utvrđena je obaveze prijave, pored efektivnog stranog novca, konvertibilnih maraka i čekova, i hartija od vrijednosti i svih drugih fizički prenosivih instrumenata plaćanja u skladu s propisom kojim se uređuje sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, saopćeno je danas iz Ministarstva finansija RS-a.

Na portalu Vlade (na sajtu Ministarstva finansija), postavljeni su propisi koji se odnose na prekogranični prenos gotovine, kao i obrazac za prijavu gotovine.

Vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno