Sudske klupe

Ukinuta presuda Jasminu Čolomanu

Ukinuta presuda Jasminu Čolomanu
Ukinuta presuda Jasminu Čolomanu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukinuta presuda Jasminu Čolomanu- Vijeće Apelacijskoga odjeljenja Odjela I za ratne zločine Suda BiH otpremilo je 15. marta drugostepenu odluku u predmetu Jasmin Čoloman kojom je uvažena žalba Tužilaštva BiH i ukinuta presuda Suda BiH te određeno održavanje rasprave pred vijećem Apelacijskoga odjeljenja, saopštio je Sud BiH.

Presudom Suda BiH 6. jula 2015. godine optuženi Jasmin Čoloman je oslobođen optužbe da je radnjama detaljno opisanim u presudi počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 173. stavak 1. točka c) KZ BiH u svezi s člankom 29. i 180. stavak 1. istoga zakona.

Tužilaštvo BiH je izjavilo žalbu zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnoga stanja sa prijedlogom da Apelacijsko vijeće u cjelosti prihvati žalbu kao utemeljenu, pobijanu presudu ukine, te odredi održavanje rasprave na kojoj će se ponoviti izvedeni dokazi i izvesti novi radi potpunoga i pravilnoga utvrđivanja činjeničnoga stanja pred Apelacijskim vijećem nakon čega će se optuženi proglasiti krivim i kazniti po zakonu.

Branitelj optuženog Jasmina Čolomana je kao odgovor na izjavljenu žalbu dostavio odgovor sa prijedlogom da se žalba suprotne strane odbije kao neutemeljena.

Apelacijsko vijeće je 21. janurala održalo javnu sjednicu na kojoj su Tužilaštvo BiH i branitelj optuženog stali u cjelosti kod navoda iz pismeno podnesenih žalbi, a Apelacijsko vijeće je donijelo navedenu odluku nakon ispitivanja pobijane presude u granicama žalbenih navoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno