Biznis

Ukida se plaćanje putničke takse sa sarajevskog aerodroma, očekuje se više putnika i destinacija

Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije BiH danas je donijela Odluku o prestanku važenja Odluke o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avioprometa u Federaciji BiH.

Kako je obrazloženo, Predstavnički dom Parlamenta FBiH je zaključkom od 8. marta 2021. godine zadužio Vladu Federacije BiH da u Odluci o putničkoj taksi – naknadi za razvoj i unapređenje avionskog saobraćaja u Federaciji BiH briše odredbu na osnovu koje je svaki odlazeći putnik dužan platiti naknadu od 20 KM, kao jednu od mjera poticanja rasta broja putnika.

PROČITAJTE I:   Cijene stanova u BiH i dalje divljaju, a potražnja veća od ponude

Ova naknada je uvedena 2005. godine radi razvoja civilnog zrakoplovstva u Federaciji Bosne i Hercegovine i nažalost sve ove godine bila je glavna kočnica daljnjeg razvoja zračnog prometa u našoj zemlji, a primjenjivala se samo na aviokompanije koje posluju na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

“Vjerujemo da će ova vijest obradovati naše putnike i da će ovaj potez znatno utjecati na dolazak novih aviokompanija, kao i proširenje mreže destinacija iz Sarajeva ka ostatku svijeta”, poručuju iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

PROČITAJTE I:   BiH na izvezeni kilogram mesa uveze osam
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno