Info

UIOBiH: Pojačana kontrola malih i srednjih obveznika

Pojačana kontrola malih i srednjih obveznika
Pojačana kontrola malih i srednjih obveznika

UIOBiH: Pojačana kontrola malih i srednjih obveznika – Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH najavili su danas dodatne provjere osnovanosti zahtjeva za povrat PDV-a.

-S obzirom na to da već duži vremenski period mali i srednji obveznici u BiH iskazuju povećane zahtjeve za povrat PDV-a i poreski kredit, Sektor za poreze će nakon obrade podnesenih poreskih prijava za mjesec mart 2017. godine, izvršiti pojačan inspekcijski nadzor PDV malih i srednjih obveznika koji su u prethodnim periodima iskazali zahtjeve za povrat PDV-a i poreski kredit – ističu iz UIO.

Formirat će tim od stotinu inspektora koji će u svim regionalnim centrima izvršiti dodatni inspekcijski nadzor provjera osnovanosti iskazivanja zahtjeva za povrat PDV, odnosno poreskog kredita.

Iz UIO su pozvali poreske obveznike da pripreme svu potrebnu dokumentaciju i evidencije kako bi se spomenuti inspekcijski nadzor efikasnije i kvalitetnije okončao.

bhrt.ba

FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...