Info

UIO BiH: podržavanje odluka s ciljem razvoja privrede

Podržavanje odluka s ciljem razvoja privrede
Podržavanje odluka s ciljem razvoja privrede
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UIO BiH: podržavanje odluka s ciljem razvoja privrede- Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH dao je danas pozitivno mišljenje na Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do kraja 2017. godine, koja će biti upućena Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Upravni odbor UIO BiH ocijenio je da se kroz ovakve odluke omogućava povoljnije i konkurentnije poslovanje privrednih subjekata iz oblasti tekstilne, obućarske, hemijske, metalske industrije i elektroindustrije, te stvara mogućnost za nova zapošljavanja, saopšteno je iz UIO.

Upravni odobr UIO dao je na današnjoj sjednici saglasnost na Odluku o utvrđivanju carinske tarife za 2017. godinu.

Vijeće ministara BiH izjašnjavaće se o ovoj odluci, koja se usvaja na godišnjem nivou, a njen sastavni dio je Carinska tarifa za 2017. godinu.

Na današnjoj sjednici Upravni odbora UIO usvojio je i Odluku o visini kompenzacione kamate za prvo polugodište 2017. godine koja iznosi 12 odsto, a obračunava se na određene carinske postupke, među kojima je privremeni uvoz. Ova kamata se zaračunava u carinskim dugovanjima i donosi se na polugodišnji period.

bhrt.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno