Zločini

Uhapšeni zbog osam teških krađa u Visokom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela “Teška krađa” koja su počinjena u periodu od 01.06.2022.godine do 20.08.2022.godine, nasilnim provaljivanjem u kuće i vikendice na području grada Visoko.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti lica P.T., rođen 1999.godine i H.A., rođen 1999. godine, oba iz Visokog.

Dana 20.08.2022.godine lice P.T. je pronađen i lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko. Izvršenim pretresom kuće, pratećih objekata i vozila koje isti koristi, pronađeni su i oduzeti materijalni dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području grada Visoko.

Također, kriminalističkom obradom lica, osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje osam krivičnih djela “Teška krađa”, te opisao način, mjesto i vrijeme izvršenja kao i činjenicu da je sa njim u izvršenju učestvovalo lice H.A.

Obzirom da  osumnjičeni H.A. nije dostupan policijskim službenicima, za istim je raspisana operativna potraga.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih lica  zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno