Sudske klupe

Uhapšena osoba osumnjičena za krađu više putničkih automobila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uhapšena osoba osumnjičena za krađu više putničkih automobila – Dana 27.09.2017. godine, na području Zenice, od strane policijskih službenika lišeno je slobode lice I.E., rođeno 1996. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči da je u proteklom periodu na području Zenice otuđilo tri putnička motorna vozila i to:

– putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo lica D.A., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 11/12.09.2017. godine, u ulici Londža broj 90,

– putničko motorno vozilo “GOLF II”, vlasništvo lica I.S., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 20/21.09.2017. godine, u ulici Mejdandžik i

– putničko motorno vozilo “ALFA ROMEO”, vlasništvo lica M.A., iz Zenice, koje je otuđeno u toku noći 25/26.09.2017. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića.

Nakon lišenja slobode navedeno lice je zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret. Daljnjom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je navedeno lice izvršilo još tri teške krađe u Zenici, kada je u dva slučaja iz putničkih motornih vozila otuđivalo predmete, a u jednom slučaju se radilo o teškoj krađi u ugostiteljski objekat.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, lice je u toku jučerašnjeg dana predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog sumnje da je počinilo navedena krivična djela.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno