Sudske klupe

Uhapšen u Zenici zbog razbojništva u Visokom

Uhapšen u Zenici zbog razbojništva u Visokom
Uhapšen u Zenici zbog razbojništva u Visokom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uhapšen u Zenici zbog razbojništva u Visokom – Dana 04.10.2017. godine, u 16,30 sati, u Zenici, u ulici Dr.Safvet-bega Bašagića, od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je locirano i lišeno slobode lice P.M., rođeno 1996. godine, iz Visokog. Za navedenim licem je bila raspisana operativna potraga zbog izvršenog razbojništva u prodavnici oružja i sportske opreme “KM Trade” u Visokom, dana 20.09.2017. godine, kada je od strane izvršilaca ovog razbojništva otuđeno šest pištolja, kao i određena količina sportske opreme.

Kao rezultat intenzivnog i opsežnog operativnog rada policijskih timova angažovanih na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva, lice P.M. je juče lišeno slobode na području Zenice, dok su prethodno tri lica, dva iz Visokog i jedno iz Sarajeva, koja se takođe sumnjiče za izvršenje navedenog razbojništva, lišena slobode na području Visokog dana 29.09.2017. godine i ista su nakon kriminalističke obrade predata na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

U toku dana, a nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih obavještenja, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će lice P.M. predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno