Zenica

Ugroženost od prirodnih i drugih nesreća u ZDK

Ugroženost od prirodnih i drugih nesreća u ZDK
Ugroženost od prirodnih i drugih nesreća u ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ugroženost od prirodnih i drugih nesreća u ZDK- Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 63. sjednici donijela Odluku o Procjeni ugroženosti teritorije Zeničko-dobojskog kantona od prirodnih i drugih nesreća.

Procjena ugroženosti je izrađena u skladu sa Metodologijom za izradu procjene ugroženosti i ovo je prvi put da je ažurirana od njenog usvajanja od 2005.godine. Kantonalna uprava civilne zaštite,kao nosilac izrade ovog dokumenta, formirala je Interresornu radnu grupu za izradu Procjene ugroženosti, a Kantonalni štab CZ je na svojoj 2. redovnoj sjednici dao saglasnost za istu.

Ovo je temeljni dokumenat za izradu Plana zaštite i spašavanja i Programa razvoja zaštite i spašavanja, a koji će se naći na dnevnom redu Vlade, odnosno Skupštine Zeničko–dobojskog kantona u posljednjem kvartalu tekuće godine.

Cilj izrade procjene ugroženosti jeste da se uzmu u obzir svi rizici i uzroci koji bi mogli dovesti do stanja prirodne i druge elementarne nepogode, da se pretpostave posljedice takvog stanja, da se definiše organizacija zaštite i spašavanja, kao snage i sredstva potrebna za zaštitu i spašavanje.

Kantonalna uprava CZ ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno