Kultura

UG Zvijezda i Cabaret Winter Fest u akciji: radovi djece članova udruženja u aukcijskoj prodaji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UG Zvijezda i Cabaret Winter Fest u akciji: radovi djece članova udruženja u aukcijskoj prodaji – U nedjelju je bio Međunarodni dan prava djece.. .

Posjetili smo Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama i zatekli jednu radionicu. Naime Cabaret club, sa braćom Ivanom i Andrijom Petrović, inače organizatorima CABARET WINTER FEST-a, koji se održava u našem gradu od 15.12.2016. do 01.01.2017., te zenička slikarka enkaustike Zdena Šarić-Pisker, već skoro tri mjeseca sa osobama sa posebnim potrebama rade časove oslikavanja pomenutom tehnikom.

Naime radi se o slikanju voskom uz pomoć pegle – enkaustici. Sama ideja je nastala od dva brata, koji su i prošle godine istom udruženju priredili predstavu za njih, mini koncert i podjelu paketića. Ove godine žele ići dalje, te pored novogodišnje zabave, javnosti ukazati kako su ovo i tekako radišne i sposobne osobe, sa i talentom i osvješćenošću za kulturom.

Kako kažu Petrovići, žele ukazati na to, da se ne trebaju stavljati po strani i da društvo treba da ih podrži u svakom smislu. Zgrada u kojoj se trenutno nalazi udruženje je devastirana i nije dostojna čovjeka.

-Sa Zdenom smo došli na ideju da djeca pripreme svoje radove, koje će u okviru manifestacije prodavati aukcionom prodajom, te sva sredstva usmjeriti njihovom udruženju. Roditelji kažu da djeca nikada nisu bila toliko koncetrisana na neku radionicu kao ovu. Slike se iz sedmice u sedmicu nižu i uvjereni smo da, iako imao slabu podršku sponzora, biti preko stotinu djela mladih umjetnika, kažu nam Petrovići.

Uspjeli smo zaviriti i prikazati vam ekskluzivno neka od djela. Organizatori i ovim putem pozivaju sve privrednike i one koji žele da ova manifestacija bude što bolja,da se jave i da skupa napišu pravu zimsku čaroliju. U prilogu pogledajte neke od slika

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno