Nogomet

UEFA promijenila mišljenje: Ništa od nove promjene, teži put za Zmajeve do Eura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelnici krovne kuće evropskog fudbala planirali su da na Euru 2028. godine igraju 32 reprezentacije. Ipak, od toga neće biti ništa.

Prema pisanju britanskog Daily Maila od te ideje u UEFA-i su odustali zbog TV prava i činjenice da bi se tako izgubilo mnogo na samoj zanimljivosti takmičenja.

Da je prijedlog sproveden na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta učestvovalo bi 32 od 55 zemalja, a to bi dodatno uticalo i na same kvalifikacije. Tada bi doslovno više od pola Evrope učestvovalo na prvenstvu.

Do odluke se došlo nakon niza pregovora, a nakon iznešenih činjenica odustalo se od realizacije ideje. Podsjećamo, na Euru 2020. je već učestvovalo 24 tima, u odnosu na ranijih 16.

“UEFA je pričala sa broadcasterima širom Evrope i svi su im rekli da bi kvalifikacije izgubile smisao. Ako 32 tima ide dalje, onda bi praktično svaka grupa bila riješena, ne bi bilo toliko uzbudljivih mečeva. UEFA je predložila i ideju eliminacionih mečeva, ali ni to nije naišlo na odobrenje. Konačna odluka biće donijeta na Izvršnom odboru UEFA-e u novembru”, navodi se u tekstu Daily Maila.

Tako će i naša reprezentacija ostati bez nešto lakšeg puta do historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo. Glavni kandidat za organizaciju Eura 2028. godine je Velika Britanija, a finale bi se trebalo igrati na kultnom Wembleyju.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno